Torta k 25. narodeninám fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 12. októbra 2016
Torta k 25. narodeninám (fotorecept)
Foto: luwinka

Tortu som upiekla mojej neterke k jej krásnym 25. narodeninám.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
170 g
150 g
10 PL pomleté
7 PL
5 PL vlažná
1 bal
Plnka čokoládová:
250 g
100 g
50 ml silná
3 PL
6 PL
Ozdoba:
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si vymiešame žĺltka s cukrom do peny. Za občasného pridávania pridávame vlažnú vodu a potom olej. Vymiešame. Pridáme pomleté vlašské orechy a zamiešame. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielok a cesto na korpus máme hotové. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút. Keď je upečené, tak ho necháme vychladnuť a vyklopíme ho z formy. Prežeme ho na 2 diely.

    Torta k 25. narodeninám (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pnka čokoládová: Horkú várovú čokoládu si polámeme na kúsky a zalejeme ju horúcou silnou čiernou kávou. Budeme miešať pokým sa nerozpustí čokoláda. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a kakaom. Keď je čokoládová zmes vychladnutá , tak po častiach ju zašľahávame do masla. Vznikne nám čokoládová plnka.

    Torta k 25. narodeninám (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na spodný diel korpusu nanesieme plnku.

    Torta k 25. narodeninám (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rovnomerne ju uhladíme nožom.

    Torta k 25. narodeninám (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prikryjeme vrchným dielom a jemne zatlačíme.

    Torta k 25. narodeninám (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz si vyšľaháme šľahačku podľa návodu na obale.

    Torta k 25. narodeninám (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A môžeme začať zdobiť. Ja som ozdobila , tak ako je na obrázku. Dáme najlepšie na noc do chladničky stuhnúť.

    Torta k 25. narodeninám (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Torta v reze.

    Torta k 25. narodeninám (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Porezaná na rezy.

    Torta k 25. narodeninám (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na tácke.

    Torta k 25. narodeninám (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
torta ukážková, dostatok krému, korpus vyzerá bezchybne :) tá tortička bola určite z lásky a oslávenkyňa sa určite potešila, ja som tiež nedávno oslavovala 25 a takáto tortička by ma potešila :) vzhľad z 80-tych rokov ??? Každý má svoj štýl a ľudia zabúdajú na dôležitejšie veci... odo mňa máš 5 hviezdičiek a kvôli krému a korpusu ukladám :) Luwinka určite si neterke spravila radosť a to je najdôležitejšie :)
Ja viem, ze tu sa patri len pochlebovat, ale vyjadril som svoj nazor, ze sa mi ta torta strasne nepaci. Pripada mi vizualne ako tie nie moc chutne socialisticke torty
@Marbud (13.10.2016 08:25)

Mila Marcela, cookies a muffins nemam rad, myslim si, ze jak v socializme, tak i teraz mozes dezerty osidit alebo urobit dobre... klidne i ceske buchty :)
Ja teda ani nezavidim, ani nechcem provokovat.. ale tiez si myslim, ze torta je sice mila, ale vyzera ako pre pani 70+ a nie pre 25 rocne dievca..
Chutna urcite bola, o tom nikto nepochybuje :)
Tortu piekla pani s laskou a vyjadrila svoje pocity.Nevidim dovod,spochybnovat jej vkus, chcela sa podelit s receptom aj s radostou s vykonanej prace.
Iste,nie kazdemu sa vsetko paci,vsak ani vsetci nenosime topanky c.38 :-)
JUJ , mne by vôbec nevadila, hlavne super cesto, a krému sa tiež nedá nič vyčítať, toľko čo by som mala aj hneď na tanieri, nie je o kráse, móde, ale čo sa povie keď sa ododvzdáva, že hlavne chutila, a verím určite aj chutila :-) Bodaj by som mala tých dvadsať päť :-)
@Mirop (13.10.2016 08:44)

Ja, ak by som ťa poznal, priniesol by som ti takú krásnu tortu z umelej hmoty. Vravia jej že s poťah ovkou. Takú by si za socializmu určite nikde nenašiel. To by sa ti určite páčilo, žiadne retro!!! Moderné, kúúúl, a In...Samé biopotraviny a nič umelé...
A teraz sa priznaj, ktorú by si bral radšej?
Zloženie sľubuje skvelú, tradičnú chuť, také mám aj ja rada. Zdobenie je otázkou vkusu, to je fakt veľmi individuálne, mne osobne sa páčia menej okázalé a určite bez kvietkov z umelej hmoty. Momentálne som fascinovaná videami, kde podľa najnovších trendov vedia krémom zo zdobiaceho vrecka s rôznymi nástavcami vykúzliť naozaj fantastické kvety a iné ozdoby, sú ako živé. Čo je to biele navrchu torty, @luwinka ?
Suroviny na korpus i krém jsou fajnové, já mám ráda máslový krém. Tvoje torta k 25. narodeninám, milá @Luwinka je jistě výborná. Mohu tě ubezpečit, že já dorty zdobit neumím, nikdy mi to nešlo. Juchala bych radostí, kdybych zvládla z poloviny tvůj design.
@Luwinka , najskor by som chcela zablahozelat oslavenkyni k nadhernemu jubileu, nech sa jej v zivote dari vo vsetkom, na co siahne a Tebe chcem napisat len tolko, ze za kvalitnu tortu upecenu z tych najlepsich surovin a ozdobenu mozno troska inac, ako sa dnes nosi sa naozaj nemusis hanbit. Komu sa nepaci, moze recept jednoducho preskocit, ale posmesne komentare sem myslim nepatria. Ja si Tvoj recept ukladam a pokojne sa necham inspirovat aj dizajnom torty, urcite najde mastrtnych konzumentov. Vsetko dobre Luwinka :)))))))

Pridaj komentár k receptu: