Torta k 25. narodeninám (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Tortu som upiekla mojej neterke k jej krásnym 25. narodeninám.
Postup
- Ako prvé si vymiešame žĺltka s cukrom do peny. Za občasného pridávania pridávame vlažnú vodu a potom olej. Vymiešame. Pridáme pomleté vlašské orechy a zamiešame. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielok a cesto na korpus máme hotové. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút. Keď je upečené, tak ho necháme vychladnuť a vyklopíme ho z formy. Prežeme ho na 2 diely.
- Pnka čokoládová: Horkú várovú čokoládu si polámeme na kúsky a zalejeme ju horúcou silnou čiernou kávou. Budeme miešať pokým sa nerozpustí čokoláda. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a kakaom. Keď je čokoládová zmes vychladnutá , tak po častiach ju zašľahávame do masla. Vznikne nám čokoládová plnka.
- Na spodný diel korpusu nanesieme plnku.
- Rovnomerne ju uhladíme nožom.
- Prikryjeme vrchným dielom a jemne zatlačíme.
- Teraz si vyšľaháme šľahačku podľa návodu na obale.
- A môžeme začať zdobiť. Ja som ozdobila , tak ako je na obrázku. Dáme najlepšie na noc do chladničky stuhnúť.
- Torta v reze.
- Porezaná na rezy.
- Na tácke.