Torta k 25. narodeninám (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Tortu som upiekla mojej neterke k jej krásnym 25. narodeninám.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si vymiešame žĺltka s cukrom do peny. Za občasného pridávania pridávame vlažnú vodu a potom olej. Vymiešame. Pridáme pomleté vlašské orechy a zamiešame. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielok a cesto na korpus máme hotové. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút. Keď je upečené, tak ho necháme vychladnuť a vyklopíme ho z formy. Prežeme ho na 2 diely.
  2. Pnka čokoládová: Horkú várovú čokoládu si polámeme na kúsky a zalejeme ju horúcou silnou čiernou kávou. Budeme miešať pokým sa nerozpustí čokoláda. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a kakaom. Keď je čokoládová zmes vychladnutá , tak po častiach ju zašľahávame do masla. Vznikne nám čokoládová plnka.
  3. Na spodný diel korpusu nanesieme plnku.
  4. Rovnomerne ju uhladíme nožom.
  5. Prikryjeme vrchným dielom a jemne zatlačíme.
  6. Teraz si vyšľaháme šľahačku podľa návodu na obale.
  7. A môžeme začať zdobiť. Ja som ozdobila , tak ako je na obrázku. Dáme najlepšie na noc do chladničky stuhnúť.
  8. Torta v reze.
  9. Porezaná na rezy.
  10. Na tácke.