Torta chlieb v košíku (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Chlieb náš každodenný v sladkej verzií :)))
15 porcií |
180 minút príprava |
45 minút na 185 °C |
Postup
- Upečieme si korpus vo forme s priemerom 28 cm, necháme vychladnúť. Z papiera vystrihneme formu ovál a položíme na korpus, vyrežeme tvar a 2x vodorovne prekrojíme. Zbytky nám budú slúžiť ako chlieb.
- Krém z mascarpone: mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, čokoládu na varenie rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a pridáme do mascarpone dobre vyšľaháme. Krém natrieme na spodný korpus...
- ...na krém položíme ďalší korpus, tiež potrieme krémom...
- ...na krém položíme posledný korpus.
- Vrch torty potrieme krémom a položíme naň zbytky, ktoré sme odrezali, pod oblúk dáme natreté bebe keksy s krémom. Boky dotvarujeme punčovinou.
- Krém pod poťah urobíme nasledovne: práškový cukor vymiešame s maslom, čokoládu na varenie rozpustine nad parou, necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do masla s cukrom. Potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť.
- Z poťahovacej hmoty vyšúľame tenší valec a prikladáme na tortu ako vidíme na obrázku.
- Pomocou strojčeka na cestoviny si vyvaľkáme poťahovaciu hmotu...
- ...a urobíme pásiky.
- Upletieme si košík :)))
- Na vrchnú a spodnú časť dáme stočenú poťahovaciu hmotu, uši na košík taktiež urobíme zo stočenej poťahovacej hmoty, pod ktoré dáme špáradlá aby podržali ušká kým stuhnú, po stuhnutí špáradlá vyberieme.
- Poťiahneme a chlieb s bielou poťahovacou hmotou a dofarbíme kakaom.
- Do košíka ešte dáme akoby utierku.
- Hotová tortička :)))