Torta chlieb v košíku (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Chlieb náš každodenný v sladkej verzií :)))

15
porcií
180 minút
príprava
45 minút
na 185 °C

Postup

  1. Upečieme si korpus vo forme s priemerom 28 cm, necháme vychladnúť. Z papiera vystrihneme formu ovál a položíme na korpus, vyrežeme tvar a 2x vodorovne prekrojíme. Zbytky nám budú slúžiť ako chlieb.
  2. Krém z mascarpone: mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, čokoládu na varenie rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a pridáme do mascarpone dobre vyšľaháme. Krém natrieme na spodný korpus...
  3. ...na krém položíme ďalší korpus, tiež potrieme krémom...
  4. ...na krém položíme posledný korpus.
  5. Vrch torty potrieme krémom a položíme naň zbytky, ktoré sme odrezali, pod oblúk dáme natreté bebe keksy s krémom. Boky dotvarujeme punčovinou.
  6. Krém pod poťah urobíme nasledovne: práškový cukor vymiešame s maslom, čokoládu na varenie rozpustine nad parou, necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do masla s cukrom. Potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Z poťahovacej hmoty vyšúľame tenší valec a prikladáme na tortu ako vidíme na obrázku.
  8. Pomocou strojčeka na cestoviny si vyvaľkáme poťahovaciu hmotu...
  9. ...a urobíme pásiky.
  10. Upletieme si košík :)))
  11. Na vrchnú a spodnú časť dáme stočenú poťahovaciu hmotu, uši na košík taktiež urobíme zo stočenej poťahovacej hmoty, pod ktoré dáme špáradlá aby podržali ušká kým stuhnú, po stuhnutí špáradlá vyberieme.
  12. Poťiahneme a chlieb s bielou poťahovacou hmotou a dofarbíme kakaom.
  13. Do košíka ešte dáme akoby utierku.
  14. Hotová tortička :)))