Foto: mojack
...našla som v časopise recept s týmto názvom.Bielka sa zvýšili. Tak prečo to nevyškúšať. A stálo to za to..karamelovo- medová chuť. A máme na Zobraziť celý popis...našla som v časopise recept s týmto názvom.Bielka sa zvýšili. Tak prečo to nevyškúšať. A stálo to za to..karamelovo- medová chuť. A máme na Vianoce niečo nové.
príprava
Postup
-
1
- pohár 200 ml . Z kryštálového cukru si urobím opatrne karamel / nie veľmi tmavý/.
-
2
Med si trochu nahrejem aby bol tekutý.
-
3
Ak mám cukor rozpustený ( upálený- zkaramelizovaný),
-
4
prilejem rozpustený med. Nechám to ešte trochu na miernom ohni variť.Tento karamel pri dalšom použití musí byť horúci.
-
5
Bielka s práškovým cukrom vyšľahám do peny.
-
6
Počas šľahania mixérom pridávam / lejem/ z hrnca horúci karamel. Ak mám všetko vyliate ,
-
7
musím všetko ešte šľahať aspoň 5 minút. Ušľaháme hustú penu.
-
8
Aj podľa objemu vidieť, že je toho pomerne veľa. Pridám mandle, oriešky a cukríky.
-
9
Zamiešam,
-
10
na pripravené oblátky rozotriem polovicu zmesi.
-
11
Prikryjem druhou oblátkou.
-
12
Zvyšnú zmes rozotriem na ďaľšiu oblátku.
-
13
Išlo to trochu ťažšie - zmes už nebola taká teplá ako pri prvom natieraní-ale pomohla som si mokrým valčekom .
-
14
Obidva naplnené pláty nechám trochu zaťažené stuhnúť.
-
15
Na druhý deň ,
-
16
som rozpustila horkú čokoládu s maslom
-
17
a trochu pokvapkala.Potom už len
-
18
narezať. A to je výsledok môjho zužitkovania bielkov.
Vdaka za komentare.
@samanka a @maartina- musím sa priznať že som prekvapená čo píšete, že máte v mrazáku bielka. Som už dôchodkyňa, ale s týmto sa stretám prvýkrát. Môžete niekto čo dávate bielka do mrazáku opísať ako ich odkladáte a či sa dajú potom vyšľahať. To ich potom predpokladám dáte rozmraziť úplne a až potom šľahať????
ela77- Karamel tam lejem doslovne - priam rovno zo šporáka takže je tam aj vyše 100 stupňov. Neskumala som to ale už cca pri 60 stupnov sa ničia bakterie.... aksa mylim tak soory
Lepšie sa ukážu v plnke...asi si pojdem dať ešte jeden kúsok , takú chuť som na ne dostala, ked ich znova vidím ... len aby ešte boli :-)).
Ak mozem poradit, je lepsie ak mate druheho pomocnika, lebo pri praci treba postupovat velmi rychlo, hmota tuhne a lepi sa na vsetko.
dakujem za link, roky robim svoj turecky ale sirup varim dvojfazovo;
kedze tvoj recept je len s karamelom, moze byt velmi dobry a mozno ho vyskusam vo forme viacej tekuteho /ako sa niekedy davno predaval medzi 2 zmrzlinovymi oblatkami, ktore boli ako vanicky nie kortunky/, hoci my momentalne od sladkosti uz par rokov chceme bocit...
mas skvele recepty.