Torroni (fotorecept)
Autor receptu: mojack
...našla som v časopise recept s týmto názvom.Bielka sa zvýšili. Tak prečo to nevyškúšať. A
stálo to za to..karamelovo- medová chuť. A máme na Vianoce niečo nové.
Postup
- - pohár 200 ml . Z kryštálového cukru si urobím opatrne karamel / nie veľmi tmavý/.
- Med si trochu nahrejem aby bol tekutý.
- Ak mám cukor rozpustený ( upálený- zkaramelizovaný),
- prilejem rozpustený med. Nechám to ešte trochu na miernom ohni variť.Tento karamel pri dalšom použití musí byť horúci.
- Bielka s práškovým cukrom vyšľahám do peny.
- Počas šľahania mixérom pridávam / lejem/ z hrnca horúci karamel. Ak mám všetko vyliate ,
- musím všetko ešte šľahať aspoň 5 minút. Ušľaháme hustú penu.
- Aj podľa objemu vidieť, že je toho pomerne veľa. Pridám mandle, oriešky a cukríky.
- Zamiešam,
- na pripravené oblátky rozotriem polovicu zmesi.
- Prikryjem druhou oblátkou.
- Zvyšnú zmes rozotriem na ďaľšiu oblátku.
- Išlo to trochu ťažšie - zmes už nebola taká teplá ako pri prvom natieraní-ale pomohla som si mokrým valčekom .
- Obidva naplnené pláty nechám trochu zaťažené stuhnúť.
- Na druhý deň ,
- som rozpustila horkú čokoládu s maslom
- a trochu pokvapkala.Potom už len
- narezať. A to je výsledok môjho zužitkovania bielkov.