Torroni (fotorecept)

Autor receptu: mojack

...našla som v časopise recept s týmto názvom.Bielka sa zvýšili. Tak prečo to nevyškúšať. A stálo to za to..karamelovo- medová chuť. A máme na Vianoce niečo nové.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. - pohár 200 ml . Z kryštálového cukru si urobím opatrne karamel / nie veľmi tmavý/.
  2. Med si trochu nahrejem aby bol tekutý.
  3. Ak mám cukor rozpustený ( upálený- zkaramelizovaný),
  4. prilejem rozpustený med. Nechám to ešte trochu na miernom ohni variť.Tento karamel pri dalšom použití musí byť horúci.
  5. Bielka s práškovým cukrom vyšľahám do peny.
  6. Počas šľahania mixérom pridávam / lejem/ z hrnca horúci karamel. Ak mám všetko vyliate ,
  7. musím všetko ešte šľahať aspoň 5 minút. Ušľaháme hustú penu.
  8. Aj podľa objemu vidieť, že je toho pomerne veľa. Pridám mandle, oriešky a cukríky.
  9. Zamiešam,
  10. na pripravené oblátky rozotriem polovicu zmesi.
  11. Prikryjem druhou oblátkou.
  12. Zvyšnú zmes rozotriem na ďaľšiu oblátku.
  13. Išlo to trochu ťažšie - zmes už nebola taká teplá ako pri prvom natieraní-ale pomohla som si mokrým valčekom .
  14. Obidva naplnené pláty nechám trochu zaťažené stuhnúť.
  15. Na druhý deň ,
  16. som rozpustila horkú čokoládu s maslom
  17. a trochu pokvapkala.Potom už len
  18. narezať. A to je výsledok môjho zužitkovania bielkov.