Tiramisu

kristy - fotkakristy, 31. októbra 2012
Tiramisu
Foto: kristy

Je to jednoduchý a rýchly recept na tiramusu, myslím si, že dosť známy a bez vajíčok hlavne :)

Suroviny

500 g
250 ml
 (mandľový)
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    uvaríme si kávu do väčšej šialky (nesladiť). Zatiaľ čo nám káva chladne, rozmiešame si smotanu, ale pozor, aby sme z nej nespravili maslo. Potom vyšlaháme v druhej mise mascarpone s cukrom podľa chuti. Keď máme, tak do misky s mascarpone opatrne primiešame vzniknutú šlahačku (ručným šlahačom na slabom výkone). Vznikne nám krém, ktorý je nadýchaný a pekne puká vďaka šlahačke :)

  2. 2

    pripravíme si sklenené poháre alebo misky, v ktorých chceme tiramisu podávať, okrúhle piškóty, kávu scedenú v malej miske, amareto s lyžičkou a pustíme sa do vrstvenia.

  3. 3

    Piškóty namáčame tak, aby boli napité no nie príliš, treba dávať pozor lebo tieto okrúhle veľmi rýchlo vsiaknu kávu a ukladáme na dno dezertných misiek, polejeme amaretom, dáme vrstvu krému a naň znova piškóty v káve, pokvapkať amaretom a krém. Ja som dala len 2 vrstvy piškót a 2 krému, ale tiež záleží, kto má ako rád :)

  4. 4

    Vrchnú vrstvu pekne uhladíme, prichystáme si formičku na perníky (tvar, srdca, kvetinky, čohokoľvek) a hrubšou stranou položíme opatrne na dezert. Cez sitko posypeme kakaom a dáme do chladičky stuhnúť. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
moze to byt vyborne, ale nenazvala by som to tiramisu...tam idu vajcia, bez nich to uz nie je tiramisu...ale ponuknut by som sa nechala :)
ajsa20 no to áno, to je také falošné, dosť falošné tiramisu, keď tam nie sú ani len dlhé piškótky, toto je taká lacnejšia verzia :)
sjuz: ten likér je super nápad, určite tomu dodá výraznejšiu chuť :)
Ja tiež dávam do mascarpone vaječný likér-na túto dávku 10 PL,je to výborné,vyskúšajte. A surových vajec sa bojím, takže bez tepelnej úpravy ich nepoužívam, ani v tiramisu
Pekný receptík :-)
používateľ nemá avatar
ami
ja davam do tiramisu zltky slahane nad parou s cukrom - tak nehrozi nic a je to vyborne, bez zltkov si tiramisu neviem predstavit. :(

Pridaj komentár k receptu: