Tiramisu

Autor receptu: kristy

Je to jednoduchý a rýchly recept na tiramusu, myslím si, že dosť známy a bez vajíčok hlavne :)

Postup

  1. uvaríme si kávu do väčšej šialky (nesladiť). Zatiaľ čo nám káva chladne, rozmiešame si smotanu, ale pozor, aby sme z nej nespravili maslo. Potom vyšlaháme v druhej mise mascarpone s cukrom podľa chuti. Keď máme, tak do misky s mascarpone opatrne primiešame vzniknutú šlahačku (ručným šlahačom na slabom výkone). Vznikne nám krém, ktorý je nadýchaný a pekne puká vďaka šlahačke :)
  2. pripravíme si sklenené poháre alebo misky, v ktorých chceme tiramisu podávať, okrúhle piškóty, kávu scedenú v malej miske, amareto s lyžičkou a pustíme sa do vrstvenia.
  3. Piškóty namáčame tak, aby boli napité no nie príliš, treba dávať pozor lebo tieto okrúhle veľmi rýchlo vsiaknu kávu a ukladáme na dno dezertných misiek, polejeme amaretom, dáme vrstvu krému a naň znova piškóty v káve, pokvapkať amaretom a krém. Ja som dala len 2 vrstvy piškót a 2 krému, ale tiež záleží, kto má ako rád :)
  4. Vrchnú vrstvu pekne uhladíme, prichystáme si formičku na perníky (tvar, srdca, kvetinky, čohokoľvek) a hrubšou stranou položíme opatrne na dezert. Cez sitko posypeme kakaom a dáme do chladičky stuhnúť. Dobrú chuť