Tiramisu pre maminku

vanesalinson - fotkavanesalinson, 3. októbra 2013

Maminka mala prednedávnom meniny a tak sme sa s babkou rozhodli pripraviť jej prekvapenie :) Recept nie je úplne náš (i keď niečo sme Zobraziť celý popisMaminka mala prednedávnom meniny a tak sme sa s babkou rozhodli pripraviť jej prekvapenie :) Recept nie je úplne náš (i keď niečo sme si prispôsobili) ale určite sme ho nerobili posledný krát :) Maminke chutil a ďalej posúďte sami. :)

25 minút
príprava

Suroviny

2 balenia
500 g
250 ml
4 PL
8 PL
10 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Uvaríme si silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Amaretto.

  2. 2

    Mascarpone vymiešame s cukrom a postupne vmiešame vaječný koňak a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača).

  3. 3

    Do misy poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou, ak chceme aby bol zákusok skôr, piškóty do kávy namáčame. Potrieme krémom, potom znova nasleduje vrstva piškót a znova krém. Ideálne sú 2 vrstvy. Vrch posypeme kakaom a dáme aspoň na 3 hodinky do chladničky, najideálnejšie je na noc. V pôvodnom recepte neukladali ani piškóty naokolo ale my sme si z toho chceli spraviť takú "tortičku" tak sme to vyskúšali a myslím, že to vyzeralo pekne aj s jahôdkami navrchu. Samozrejme ovocie môžete zvoliť aké chcete, alebo aj žiadne. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

mariamka
mne sa velmi paci ta tiramisova zahradka, necudujem sa ze maminke chutilo, moze byt hrda na taku sikovnu dcerku :)
elysa
vydarené tiramisu... vyzerá krásne...
eviana
Krásna tortička tiramisu, skvelá dcéra musíš byť... maminka isto na Teba veľmi hrdá... tlieskam a dávam 5* :)
malusa
Maminka mala urcite velku radost s dobreho dortiku aj sikovne dcerenky :-

erikao
prosím ťa, podľa receptu ste to robili v mise a v nej ste to aj posypali kakaom pred odložením do chladničky ... ako potom prebehlo obkladanie piškótami zboku? alebo ste ich naukladali do už do misy?
vanesalinson
@erikao my máme takú formu na tortu tvaru štvorca a robili sme to v nej .. piškóty sme vlastne obkladali až po vybratí z chladničky .. a kakao môžete dať kedy chcete, to už je jedno ale my sme tuším dávali pred :) a ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia