Tiramisu
Tiramisu bez alkoholu (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Pravé tiramisu je veľká pochúťka, aj keď som do môjho nedala pre mnohých základnú surovinu, a to amaretto. Tento dezert sa
pripravuje deň dopredu, aby v chlade stuhol, no čakanie stojí za to.
10 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Suroviny na tiramisu okrem kakaa, piškóty som mala malé balenia, preto 4x.
- Vajíčka som rozdelila na žĺtky a bielky. Bielky som vyšľahala s tretinou cukru.
- A žĺtky so zvyškom cukru do bledožlta.
- K žĺtkom som primiešala mascarpone.
- Do hmoty som opatrne postupne pridala vyšľahané bielky.
- Do tortovej formy som vložila piškóty, ktoré som namáčala do kávy. Na piškóty som navrstvila polovicu krému, na to opäť piškóty namočené v káve...
- ...druhá polovica krému a posypala som kakaom. Dala som formu do chladničky do druhého dňa.
- Do druhého dňa tiramisu pekne stuhlo a môže sa servírovať. Dobrú chuť.