Tiramisu

Tiramisu bez alkoholu (fotorecept)

Autor receptu: civavasissi

Pravé tiramisu je veľká pochúťka, aj keď som do môjho nedala pre mnohých základnú surovinu, a to amaretto. Tento dezert sa pripravuje deň dopredu, aby v chlade stuhol, no čakanie stojí za to.

10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na tiramisu okrem kakaa, piškóty som mala malé balenia, preto 4x.
  2. Vajíčka som rozdelila na žĺtky a bielky. Bielky som vyšľahala s tretinou cukru.
  3. A žĺtky so zvyškom cukru do bledožlta.
  4. K žĺtkom som primiešala mascarpone.
  5. Do hmoty som opatrne postupne pridala vyšľahané bielky.
  6. Do tortovej formy som vložila piškóty, ktoré som namáčala do kávy. Na piškóty som navrstvila polovicu krému, na to opäť piškóty namočené v káve...
  7. ...druhá polovica krému a posypala som kakaom. Dala som formu do chladničky do druhého dňa.
  8. Do druhého dňa tiramisu pekne stuhlo a môže sa servírovať. Dobrú chuť.