Tiramisu

ppaalloo - fotkappaalloo, 29. októbra 2011

milujem to milujem to milujem tttttooooooooooo.. je to moja obľúbená ,,torta"....dobrúúúúúúúúú chuťť.......

12
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

3
150 g
2
400 ml
1 KL
3 balíky




Postup

  1. 1

    Uvarenú kávu zmiešame s rumom a namáčame jednotlivo piškóty ktoré ukladáme na spodok tortovej formy.Potom si vyšlahame smotanu do ktorej pridáme pomaz. maslá, potom pridáme cukor.

  2. 2

    Nalejeme tak aby sme zakryli piškóty. A znova vrstvíme a končíme plnkou. Dáme stuhnúť do chladničky na 24 hodín.

  3. 3

    A na záver posypeme Grankom. Dobrú chuť!!!!! Je to opravdu dobré...........Stačí keď to vyberiem už je potom . Musím na to striehnuť lebo nemám rád keď mi niekto do toho skáče.

Diskusia k receptu

evanaaa
Možno nie originál, veď tu je viac verzií akože Tiramisu, ale hlavné je, že je to dobré a chutí to. Tiež oceňujem mladého pekárika, že vôbec niečo také urobil.
marta5
Podobné ako tiramisu, ja som robila pravé tiramisu_ namáčam piškoty v káve s amaretom a používam mascarpone,je to potom ako názov hovori "vezmi ma do neba" vraj tak sa to tak preklada.Naozaj ked som to robila nevedeli si to vynachváliť.Skúste a uvidite rozdiel.
marta5
A naozaj šikovný chlapec,to musíme pochváliť.
renfri
nechcela som nikoho urazit, ale ked kliknem na recept s nazvom TIRAMISU tak by som chcela aj recept na TIRAMISU, podla mna by mal nazov zodpovedat receptu, ale to je asi iba moj nazor :( ako som napisala v prvom prispevku, moze to byt dobre, ja by som to nazvala "Dezert a la Tiramisu" alebo nejak podobne
johanesa
Ale šak jasné ....ale keď chce niekto urobiť dáke lacnejšie tuto to má lebo mascarpone nie je lacné....a namiesto toho sa dá použiť aj nátierka bez príchute (MANA) skoro vôbec to nezmení chuť...a ako rum myslel určite amareti lebo iba to používame doma....on to myslel že také RÝCHLE TIRAMISU...
eraserhead
@Ppaalloo oceňujem Tvoj zmysel pre množstvo
"3 nátierkové maslo bez príchute"
"2 smotana na šľahanie"
"3 balíky piškóty okrúhle"
@johanesa zaujímavá logika (zaujímavé paralely máte obaja aj v profile)
3sandra3
@Ppaalloo a @johanesa sú , predpokladám, súrodenci... no a čo , že chlapec napísal 3 balíky piškót, možno myslel také malé balenia ,,,oceňuje sa jeho snaha a práca
johanesa
Áno sme súrodenci....A Jasné že môžu byť 3 nát. maslá...,2 smotany...je toho potom väčšie množstvo a zároveň sýtejšie....Poviem Vám že Nie jeden človek od neho pýtal tento recept keď zjedol...jeho urobené Tiramisu...Varí a pečie naozaj skvele... :-)
abdul
@renfri : Tak a už patríš medzi kritikov a tvoje príspevky budú silno kontrolované. Pri najbližšej možnosti si to vypiješ. A dopadneš stejne ako tí, čo sa tu opovážili niečo kritizovať.
Inak máš pravdu. Ak napíšem na recept halušky, tak sú to halušky a nie čalamáda. Ovšem niektoré s patentom na rozum to akosi nechcú pochopiť.
julica
Aj ja kritizujem, keď sa mi niečo nepáči, ako som to dopadla? Nuž a toto nie je tiramisu, ale osladené nátierkové maslo s piškótmi, rumom a frankom. Nuž, nepochopená podstata tiramisu - citrónová kôra, bielky, amaretto a horkosť kakaa. Nuž, stáva sa :)
evusik
ja vôbec nechápem o čo vám ide, @Ppaalloo je 14-ročný chlapec a pridal svoj prvý recept... Koľkokrát tu niekto pridal prvý recept, idete ho vychváliť do neba a vítate ho na Vareche a prajete mu aby sa tu dobre cítil. A tu, mladého kuchárika idete zvoziť pod čiernu zem len zato, že celkom nepochopil čo je to tiramisu... čo tak trochu láskavosti a pochopenia, čo keby ste mu vysvetlili ako to v skutočnosti je nech sa niečo naučí.... ak sa vadia medzi sebou dospelí, no nech ale vyvršovať sa na chlapcovi mi príde ozaj nevhodné...
abdul
@evusik : Ide niektorým len o to, aby sa veci správne pomenovali. V praktickom živote to býva dobrým zvykom. Nič viac a nič menej. Howgh.
ppaalloo
tak a prišiel som domov .... keď sa jedná o to mascarpone tak je to maslo vymiešané s tvarohom a je to skoro to isté čo MANA alebo nátierkové maslo značky Pilos. Keď sa vám nepáči názov TIRAMISU tak si tam doplňte svoj názov a tak si to vytlačte aby ste to mali a nemuseli sa sem chodiť pozerať. Mám aj svoje Pravé tiramisu TALIANSKE len mne sa zdá dosť riedke a moc to tečie. Podľa mňa je toto lepšie a mne viac chuti ale keď vám nie tak dobre no co už robte si to svoje ja som to sem dal preto že až by sa niekomu ľúbilo tak nech si to spraví. Ale DOBRE JA TEN NÁZOV URČITE ZMENÍÍÍÍM.....
johanesa
ppaalloo nemôžeš by taký drzý...mohol si to napísať aj krajšie...
3sandra3
ppaalloo náhodou to tvoje Tiramisu je výborné, tiež ho tak robím a nič si z toho nerobím, či ho niekto nazve Tiramisu alebo nejako inak,, hlavne, že chutí tvojim priateľom a blízkym
renfri
ppaalloo, ja som nechcela nijak zhadzovat tvoj recept, ako som uz napisala moze to byt dobre, ale TIRAMISU to NIE JE, chcela som len napisat svoj nazor, ale pokial to nie je len same chalenie tak kritiku radsej ani nenapisat, a ohladom MASCARPONE - rozhodne to nie je "MASLO VYMIESANE S TVAROHOM"
MASCARPONE:
 sk.wikipedia.org/wiki/Mascarpone...



sladkacokolada
ja si pamätám na jeden recept pod názvom Sacher torta, pod ktorý sme tiež písali, že keď chce mať originál názov, mala by dať aj originál recept a nie napodobeninu, inak to nemože byť Sacher torta, ale može to vyť dobrá torta.
evanaaa
Takých receptov je tu viac, s originálnym názvom ale s neoriginálnymi surovinami a ak si sem dáte do vyhľadávača Tiramisu, tak vám vyhodí viac verzií tohto receptu. Myslím, že ľudia si ho len prispôsobia svojim podmienkam a domnievajú sa, že tí ostatní si domyslia o čo ide.Je veľa rovnakých jedál pod inými názvami a naopak. Ja len oceňujem úsilie mladého človeka, ktorý ani nevie, ako sa "prehrešil", chcel len sem dať svoje dielko a verím, že tak dobré ako ten originál, ktorý zasa nemusí tiež každému chutiť.
evanaaa
Prečítala som si zloženie mascarpone, nič, čoby aj slovenskí mliekari nevedeli vyrobiť a povedala by som, že aj jemný tvaroh Pilos z Lídla sa mu vyrovná a máme aj slovenskú Riccottu - vyrába Levická mliekareň.
evanaaa
A Palko - voláš sa tak? - nedaj sa odradiť, mimochodom, si pekný chlapček, za takým kuchárom sa dievčatá iste obzerajú.
ppaalloo
Pokiaľ ja viem tak mascarpone ja maslo vymiešané s tvarohom nazýva sa aj syr.... renfri :) :) :) :) :)
mariaklara
@ppaalloo , si veľmi šikovný, doma majú z teba určite radosť, je to veľká pomoc, ak v kuchyni podáš pomocnú ruku.Toto tiramisu asi všetci milujú....myslím aj varecháči:-)
elzarsk
nemusi to byt zle :) a aj tak každy musi od niečoho začat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia