Foto: andys
Rýchla, chutná a obľúbená (aj u mojich detí, ktoré inak tekvicu nemusia).
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok, nakrájame na väčšie kocky a dáme s malým množstvom vody (alebo vývaru) pomaly variť.
-
2
Ja solím až v polovici varenia, lepšie vynikne chuť zeleniny (tento fígeľ používam aj pri zeleninovej polievke). Takže v polovici varenia osolíme a pridáme čerstvo mleté korenie. Korením nešetríme, jemne pikantná chuť tejto polievke celkom svedčí. Dovaríme do mäkka.
-
3
Odstavíme a rozmixujeme na hladko (môžeme odobrať zopár kociek, ktoré vrátime do hotovej polievky). Vrátime na oheň a necháme zovrieť.
-
4
Prilejeme smotanu na šľahanie a dochutíme škoricou a muškátovým orieškom. Necháme prevrieť a ak sme odobrali kocky tekvice, vrátime ich do polievky.
-
5
Podávame s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :)
Ostatným vďaka za komenty :)