Tekvicovo-smotanová krémová polievka (fotorecept)

Autor receptu: andys

Rýchla, chutná a obľúbená (aj u mojich detí, ktoré inak tekvicu nemusia).

6-8
porcií
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok, nakrájame na väčšie kocky a dáme s malým množstvom vody (alebo vývaru) pomaly variť.
  2. Ja solím až v polovici varenia, lepšie vynikne chuť zeleniny (tento fígeľ používam aj pri zeleninovej polievke). Takže v polovici varenia osolíme a pridáme čerstvo mleté korenie. Korením nešetríme, jemne pikantná chuť tejto polievke celkom svedčí. Dovaríme do mäkka.
  3. Odstavíme a rozmixujeme na hladko (môžeme odobrať zopár kociek, ktoré vrátime do hotovej polievky). Vrátime na oheň a necháme zovrieť.
  4. Prilejeme smotanu na šľahanie a dochutíme škoricou a muškátovým orieškom. Necháme prevrieť a ak sme odobrali kocky tekvice, vrátime ich do polievky.
  5. Podávame s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :)