Tekvicovo-ananásovo-pomarančový džem s rumom a orechmi (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Pokúsila som sa kombinovať príjemné chute.
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny. Tentoraz som potrebovala kúskový džem, takže som všetko krájala na kocky.
- Na malé kocky som nakrájala tekvicu...
- ...nakrájala som aj ananás.
- Ošúpala som pomaranče a nakrájala na kocky.
- Všetko som zmiešala, vložila do hrnca a zasypala cukrom. Priviedla som k varu a miešala, pokiaľ sa cukor neroztopil.
- Na začiatku som miešala, lebo som sa bála, aby mi nechytilo spodné ovocie. Keď tekvica uvoľnila šťavu, potom som na miernom ohni nechala pomaly odparovať.
- Keď začal džem hustnúť a zdalo sa mi, že je všetko dobré, pridala som šťavu z 2 citrónov a vanilínový cukor.
- Kým všetko prešlo varom, nakrájala som si vlašské orechy.
- Pridala som rum a orechy.
- Urobila som skúšku na tanieriku.
- Začala som horúci džem plniť do čistých pohárov. Uzatvorila a obrátila som ich hore dnom. Zvýšilo mi asi deci džemu, minie sa na raňajky na chlieb s maslom.
- Prajem vám dobrú chuť.
- Pre moju dobrú susedku som robila lečo na zimu. Veľmi sa im páči jeho chuť. Práve som ich odbalila zo suchej sterilizácie.