Tekvicovo-ananásovo-pomarančový džem s rumom a orechmi (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pokúsila som sa kombinovať príjemné chute.

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny. Tentoraz som potrebovala kúskový džem, takže som všetko krájala na kocky.
  2. Na malé kocky som nakrájala tekvicu...
  3. ...nakrájala som aj ananás.
  4. Ošúpala som pomaranče a nakrájala na kocky.
  5. Všetko som zmiešala, vložila do hrnca a zasypala cukrom. Priviedla som k varu a miešala, pokiaľ sa cukor neroztopil.
  6. Na začiatku som miešala, lebo som sa bála, aby mi nechytilo spodné ovocie. Keď tekvica uvoľnila šťavu, potom som na miernom ohni nechala pomaly odparovať.
  7. Keď začal džem hustnúť a zdalo sa mi, že je všetko dobré, pridala som šťavu z 2 citrónov a vanilínový cukor.
  8. Kým všetko prešlo varom, nakrájala som si vlašské orechy.
  9. Pridala som rum a orechy.
  10. Urobila som skúšku na tanieriku.
  11. Začala som horúci džem plniť do čistých pohárov. Uzatvorila a obrátila som ich hore dnom. Zvýšilo mi asi deci džemu, minie sa na raňajky na chlieb s maslom.
  12. Prajem vám dobrú chuť.
  13. Pre moju dobrú susedku som robila lečo na zimu. Veľmi sa im páči jeho chuť. Práve som ich odbalila zo suchej sterilizácie.