Foto: malinka711
Toto pyré je taký polotovar, ktorý používam do koláčov, polievok, plním ním aj ravioly (pirohy) .... skutočne má široké využitie a ochutiť ho Zobraziť celý popisToto pyré je taký polotovar, ktorý používam do koláčov, polievok, plním ním aj ravioly (pirohy) .... skutočne má široké využitie a ochutiť ho môžete podľa seba.
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180°C. Tekvicu umyjeme, prepolíme a vydlabeme jadrovníky.
-
2
Obe polovice položíme reznou stranou na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme približne hodinu (záleží od veľkosti). Hotová je vtedy, keď sa dá prepichnúť nožom (alebo vidlicou), takže ju treba priebežne kontrolovať.
-
3
Keď je hotová, vyberieme ju z rúry a necháme chladnúť. Keď vychladne natoľko, že ju udržíme v rukách, vydlabeme dužinu.
-
4
Vydlabanú dužinu dáme do kuchynského robota a rozmixujeme úplne dohladka. Potom pyré preložíme do sita ( ak sito nie je dostatočne husté, tak ho vystelieme ešte nejakým plátnom). Sitko položíme do misy, ale nesmie sa dotýkať dna. S miskou vložíme do chladničky a necháme cez noc odtiecť prebytočnú tekutinu. Odkvapkané pyré potom preložíme do vzduchotesnej nádoby. V chladničke nám vydrží dva dni a v mrazáku aj dva mesiace.
U nás sa táto tekvica nevolá tekvica, ale pečiarka, po východniarsky pečarka.
Ináč je to super nápad a vyzerá vynikajúco. Ukladám