Tekvicové pyré fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 6. septembra 2011

Toto pyré je taký polotovar, ktorý používam do koláčov, polievok, plním ním aj ravioly (pirohy) .... skutočne má široké využitie a ochutiť ho Zobraziť celý popisToto pyré je taký polotovar, ktorý používam do koláčov, polievok, plním ním aj ravioly (pirohy) .... skutočne má široké využitie a ochutiť ho môžete podľa seba.

Suroviny

1 väčšia




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180°C. Tekvicu umyjeme, prepolíme a vydlabeme jadrovníky.

    Tekvicové pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obe polovice položíme reznou stranou na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme približne hodinu (záleží od veľkosti). Hotová je vtedy, keď sa dá prepichnúť nožom (alebo vidlicou), takže ju treba priebežne kontrolovať.

    Tekvicové pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je hotová, vyberieme ju z rúry a necháme chladnúť. Keď vychladne natoľko, že ju udržíme v rukách, vydlabeme dužinu.

    Tekvicové pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vydlabanú dužinu dáme do kuchynského robota a rozmixujeme úplne dohladka. Potom pyré preložíme do sita ( ak sito nie je dostatočne husté, tak ho vystelieme ešte nejakým plátnom). Sitko položíme do misy, ale nesmie sa dotýkať dna. S miskou vložíme do chladničky a necháme cez noc odtiecť prebytočnú tekutinu. Odkvapkané pyré potom preložíme do vzduchotesnej nádoby. V chladničke nám vydrží dva dni a v mrazáku aj dva mesiace.

    Tekvicové pyré (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Odskočila som si sem od tvojej torty,kde odporúčaš na toto piré.Nevedela som,akoby som si ho pripravila,tak je dobré,že je to tu zadané.
anene
Tiež som si pozrela pyré, vyzerá výborne. Myslím, že je to tekvica na pečenie u nás im hovoríme "pánska". Také nemám, ale zoženiem. Dá sa to pyré aj uskladniť, prípadne zavariť?
terik
Ja by som sa chcela opýtať, či sa to dá aj sterilizovať, aby dlhšie vydržalo, alebo či sa to dá použiť pre detičky, ako detská výživa.
U nás sa táto tekvica nevolá tekvica, ale pečiarka, po východniarsky pečarka.
Ináč je to super nápad a vyzerá vynikajúco. Ukladám
malinka711
ja som to sterilizovať ešte neskúšala .... ale v mrazáku ho mám kopec v kelímkoch od masla :) a na každom mám aj nálepku s ,,dátumom výroby " :D uvidím možno vydrží aj dlhšie ako 2 mesiace .....
anene
Ja som to vlastne, len konštatovala, ale chcela som sa opýtať ako je to tekvica?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia