znovu recept z obľúbenej ruskej stránky. Sladká zdravá bodka pre návštevu.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1/2 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv si opražíme sezamové semená na suchej panvici. Tekvicu muškátovú, v mojom prípade maslovú, pokrájame na kocky cca 3 cm. V miske rozmiešame sojovú omáčku s medom, každú kocku namočíme do omáčky a potom do misky so semenami. Uložíme na plech, husto vedľa seba, na papier na pečenie a dáme piecť na 30 minút na 180 stupňov do rúry.
- 2
Keď je tekvica upečená, za pomoci špáradla ju preložíme na tanier. Semená môžu byť rôzne, ja som mala sezam a černušku, ale na tekvici sa neupečú zrejme preto, lebo tekvica je mokrá, preto sú chutnejšie, keď ich vopred opražíme.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu