Tekvicové jednohubky

Autor receptu: alena45

znovu recept z obľúbenej ruskej stránky. Sladká zdravá bodka pre návštevu.

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si opražíme sezamové semená na suchej panvici. Tekvicu muškátovú, v mojom prípade maslovú, pokrájame na kocky cca 3 cm. V miske rozmiešame sojovú omáčku s medom, každú kocku namočíme do omáčky a potom do misky so semenami. Uložíme na plech, husto vedľa seba, na papier na pečenie a dáme piecť na 30 minút na 180 stupňov do rúry.
  2. Keď je tekvica upečená, za pomoci špáradla ju preložíme na tanier. Semená môžu byť rôzne, ja som mala sezam a černušku, ale na tekvici sa neupečú zrejme preto, lebo tekvica je mokrá, preto sú chutnejšie, keď ich vopred opražíme.