Tekvicová omáčka pre deti od 12 mesiacov - recept pre deti

janka255 - fotkajanka255, 5. januára 2012
Tekvicová omáčka pre deti od 12 mesiacov - recept pre deti
Foto: janka255

Podáva sa deťom, ale v menšom množstve na začiatku. Môže to byť príloha na mäso a zemiaky alebo ryžu.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
  štipka
1 ks
2 ks
1 l
2 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Tekvica mrazená postrúhaná alebo čerstvá. Do vody dáme variť na jemno postrúhanú tekvicu (biela alebo žltá), soľ, cesnak, bobkový list, neskôr aj celé čierne korenie (5 ks). Ak je uvarená vybrať korenie, rozmixovať do hladka. Pridať cukor a ocot trochu povariť (1 min.) a odstaviť.

  2. 2

    Deti: podávame s roztlačenými zemiakmi (ktoré môžeme uvariť vo vode spolu s tekvicou) a pokrájaným mäsom. Iná príloha: cestovina, ryža.

Diskusia k receptu

hubata
Bez mlieka som nerobila ešte tekvicu pre deti a vlastne ani pre dospelých bez smotany. Takže je na mne aby som to niekedy vyskúšala.
evanaaa
Je to akotaký tekvičkový krém, pekná farba. Ale môže byť pre deti s cesnakom a čiernym korením? Nemám už z´tie skúsenosti s deťmi. Dala by som skôr do mištičky, aby sa to lepšie jedlo, ale pre deti výživné a chutné.
janka255
Mas pravdu, ja to aj pouzivam ako krem do cestovin pre dieta. Mam knihu receptov pre deti od 6 -24 mesiacov. Cesnak je vhodny od 12 mesiacov, aspon tam pisu takto. Stare babenky vravia, ze je to dobre pre dezinfekciu criev. Cierne korenie davam do nedelnej polievky od 12 mesiacov a zatial nemal problemy. Samozrejme ze z tej omacky ich vyberiem a nemixujem. Ked davam tuto omacku vzdy v mensom mnozstve, iba aby si zvykol na chut.