Tatramelky

effka - bez fotkyeffka, 5. septembra 2015
Tatramelky
Foto: effka

Jednoduchý a rýchly recept a hlavne výborná sladkosť pre všetkých.

Suroviny

300 g
1 ks
125 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny.

    Tatramelky  - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si skaramelizujeme cukor, tak aby sa nám úplne rozpustil.

  3. 3

    Keď sa nám cukor skaramelizoval pridáme salko. Sem tam premiešame, aby nám to neprihorelo a aby sa salko pekne spojilo s tým cukrom.

  4. 4

    Keď sa nám salko spolu s cukrom poriadne rozpustilo a spojilo vypneme plyn a vložím 125g hery a necháme ju rozpustiť. Sem tam premiešame.

  5. 5

    Do väčšej misy nasypeme 2 balíčky burizónov a hotovú masu k nim nalejeme. Poriadne premiešame.

  6. 6

    Keď sa nám to pekne spojilo a vznikla nám tuhá masa môžeme tvarovať rôzne guličky alebo nejaké tvary. Ja som zvolila ľahšiu variantu a pekne som si to vyformovala zrolovala do papiera na pečenie. Z jednej dávky mi vznikli 2 takéto roládky.

    Tatramelky  - obrázok 6
  7. 7

    Už len necháme trochu stuhnúť v chladničke a môžeme papať. Dobrú chuť.

    Tatramelky  - obrázok 7

Diskusia k receptu

torticka
Presne takyto recept mam aj ja od byvalej kolegyne. Keď to robim, tak si spomeniem na ňu, na Janku. Robim to vždy na Vianoce.
karky
Susim spravit, chcem sa spytat kolko g ma balicek burizonov? Vdaka za odpoved.
evanaaa
Kedysi,keď som ešte mohla, som jedla tieto burizony, ale ochutené. A aj som si Tatramelky kupovala, čím sladšie, tým pre mňa lepšie. Ale to už bolo.......Inak, načo sa pýtať na váhu, keď sú na obrázku znázornené?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia