Talianska ricottová torta

Autor receptu: tkatka

Túto tortu mám z jednej knihy. Je veľmi dobrá.

15
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej mise vymiešáme syr ricotta s mliekom.
  2. Pridáme vaječné žĺtky, múku, cukor, citrónovú kôru, kypriaci prášok a soľ. Zamiešáme.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme do cesta.
  4. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť na 180 °C za 45 minút.
  5. Keď korpus vychladol vodorovne prekrojíme.
  6. Smotanu s práškovým cukrom a rumom vyšľaháme do tuha a pridáme vlašské orechy. ( Ja som použila rum lebo som nemala sherry)
  7. 2/3 krému rozotrieme na korpus.
  8. Zakryjeme druhou vrstvou cesta.
  9. Rozotieráme zvyšný krém.
  10. Servírujeme. Prajem dobrú chuť :)