Talianska ricottová torta
Autor receptu: tkatka
Túto tortu mám z jednej knihy. Je veľmi dobrá.
15 porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Vo veľkej mise vymiešáme syr ricotta s mliekom.
- Pridáme vaječné žĺtky, múku, cukor, citrónovú kôru, kypriaci prášok a soľ. Zamiešáme.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme do cesta.
- Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť na 180 °C za 45 minút.
- Keď korpus vychladol vodorovne prekrojíme.
- Smotanu s práškovým cukrom a rumom vyšľaháme do tuha a pridáme vlašské orechy. ( Ja som použila rum lebo som nemala sherry)
- 2/3 krému rozotrieme na korpus.
- Zakryjeme druhou vrstvou cesta.
- Rozotieráme zvyšný krém.
- Servírujeme. Prajem dobrú chuť :)