Foto: eldina
toto je môj favorit, čo sa týka chuti, rýchlosti, vôni-ale pozor, hrozí od nich závislosť!!..:)... k poháriku dobrého vínča ako stvorené....:)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Potrebujeme: /soliť netreba, syr-nastrúhaný , ale aj olivy , či balkánsky syr-všetko je dosť slané/
-
2
tvrdý syr najemno nastrúhať, pridať maslo, múku a rukou miesiť, kým nevznikne z cesta" guľka", s ktorou sa dá pracovať..../ešte malá rada, ktorú som zistila, ked som ich robila 2.x/-nič netreba vážiť, syra dáte koľko chcete, potom pol masla a múky toľko- kým to "pije"..:)..
- 3
z cesta trhať množstvo, akú veľkú guľku chcete, pripraviť si syr a olivy
- 4
guličku "rozpučiť", vložiť na ňu olivu, či syr , cesto spojiť a opäť vytvoriť guličku...takto sa hráme, kým neminieme všetko cesto...:)
- 5
na plech dať papier na pečenie, naň dávať guľky...piecť v predhriatej trúbe na 200 °c , cca 15-20 minút...nezľaknúť sa úžasnej , syrovo-maslovej vône, kým ich budete piecť...:)
- 6
milujem pagáče a ostatné slané chuťovky v pivu či vínu, ale na toto nemá ani jedno pečivo!!....obrovská mňamka!!..:)
- 7
mala som asi 30 ks, ale samozrejme závisí, aké veľké guličky si urobíte...do času prípravy dám čas aj s pečením, inak je to všetko len pár minút....cesto asi 3 minuty, aj s nastrúhaním, hranie sa s guľkami /angast, čakám na toto tvoj koment/..:)- asi 5 min, ostané je už len pečenie..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
/pre lenivejšie ako @eldina /
čo tak len guličky spraviť..a podávať k nim olivy,balkánsyr..a pri vínečku ešte skôr sa baviť...
čo myslíš-šlo by to..??a bolo by to rovnako dobré..??
o odpoved žobrem...:-)
muži to iste ocenia :D
Lucka, troška mäsa tam predsa je. Vyzerá to na ančovičky v tých olivách. Ale recept sa mi páči. K dobrému vínku to zapasuje.
Mám rád kombináciu syrov s olivami a vínkom. Perfektnééééé !
@angast ale kvalitných 5 min môže byť lepšie, ako nekvalitných x minút, nemyslíš?.../v olivách bola paprika/...ak človek nechce mať veľké guľky/..:)))/ tak nemôže do nich veľa napchať...
normálne sa červenám
tebe sa nechce pohrať s guľkami, keď vymýšľaš vykrajovatka ?
ukladam a vyskusam :)
pekne s nimi pohrala , vidno, že si na každú guľku venovala 5 minút. Sú úplne dokonale - vidno že máš v tom bohatú prax. Perfektná práca.
@mariamka - ty si tomu moc nedala. Nejak rýchlo si skončila.
a s láskou sa jej venuješ i keď to trvá 150 min . Si vytrvalá a nehľadíš na čas a únavu . Tvrdo a odhodlane ideš za svojím cieľom a preto ťa tu majú všetci radi a dobre sa bavia.
:-(
vdaka za recept, budem piect acstejsie
som rada, že chutilo
Ahoj, aj druhý den su skvelé. Ale môžeš ich na chvíľu dať do mikrovlnky. Maslo v ceste ich opäť prevonia. Chcem ti poďakovať za pripomenutie receptu . Dlhšie som ich nerobila. Urobim aj ja ;-). Želám pekné sviatky(aj s 'mojim'receptom).