Foto: martina34
Ďalšia možnosť využitia lístkového cesta na slaný spôsob. Je to veľmi jednoduchý spôsob a zvládne to aj začínajúca kuchárka.
25 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Rozmrazíme si lístkové cesto a rozvaľkáme ho na pomúčenej podložke na cca 0,5 -0,7 cm. Rozšľaháme si vajíčko spolu so štipkou soli a ponatierame celý povrch cesta.
-
2
Nastrúhame si syr, najlepšie na jemno a posypeme celý povrch cesta a trochu syr pritlačíme o cesto, aby neopadal pri krájaní a točení tyčiniek.
-
3
Cesto si rovnomerne nakrájame na pásiky cca 1 cm a točíme.
-
4
Tyčinky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 10 -15 minút.
sesamovymi semiackami,...) ;-)