Syrové pagáčikyfotorecept

tunde1977 - fotkatunde1977, 22. septembra 2011
Syrové pagáčiky(fotorecept)
Foto: tunde1977
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
2 ks
200 g strúhaný
250 g neroztopený!
30 g
2 dcl vlažné
1 ks na potretie
1 dcl




Postup

  1. 1

    Trocha strúhaného syra odložíme na zdobenie. Všetky suroviny spracujeme so strúhaným syrom aj s margarínom, ktorý neroztopíme ale v celku sa spracuje do cesta a necháme vykysnúť. Potom na doske posypanou múkou, rozváľkame vykysnuté cesto a s pohárom vytrháme pagáčiky, ktoré potriemerozšľahaným vajíčkom a ozdobýme postrúhaným syrom. Na plech položíme papier na pečenie, ale môže to byť aj vymastený plech s múkou a upečieme v rúre na 170 stupňov.

  2. 2

    Jednoduché a výborné. Okolo 50 ks. Nedajú sa pokaziť :)

    Syrové pagáčiky(fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

orchidea
Syrové, tie môžu byť dobré a kysnuté, poznám iba z nekysnutého cesta. Ukladám si recept.
jac37
@Tunde1977 rcp je pre mna zaujímavý, ale toho droždie sa mi zdá trocha málo (3 gr) a potom by ma zaujímalo, či sa náhodou nemá urobiť kvások ako základ k ďalšie vypracovaniu kysnutého cesta. Chcel by som pagáčiky upiecť, ale nechcem riskovať.
babkamt
Syrové pagáče som ešte nepiekla.Môžu byť dobré,treba vyskúšať.
tunde1977
jac34- droždie máš pravdu 30g idem to opraviť, prepáčte:) kvások nemá byť, ale ak ho urobíš na začiatku určite sa bude dariť aj s ním. Ja som zvykla všetko naraz spracovať aj tak to je perfektné :)
jerica
@tunde1977 si nováčik na varecha.sk , vitaj a pridávaj recepty , neviem síce odkiaľ si ale určite kde sa dobre varí a pečie , pridávaj len receptíky ako je j tento aj tie čo si už pridala,recept je zaujímavý že s tým nie je "babračka" a so syrom výborné k vínku:-))
remcula
Vyzkouším. Pagáče se u nás nikdy neohřejí.
tunde1977
jerica, pridala som sa k vám lebo som potrebovala recept a bola som rada, že ste tu ako staré priateľky :) tak som si myslela, že sa k vám pridám. Ináč som z východu 3km od maďarských hraníc. Som rada že sa vám páčia moje jednoduché recepty.
tunde1977
marienka, cesto vyvalkať asi na centimeter na príliš tenkú nie je dobré aby pagáčiky neboli príliš ploché :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia