Syrová roláda špeciál
Autor receptu: komodor
Tento recept mám od svojho brata a lepšiu syrovú roládu som ešte nejedol.
Pripravujem ju výlučne pri rodinných oslavách a každému mimoriadne chutí.
Postup
- Najprv pripravíme plnku:
Vyšlaháme 15 dkg masla s lyžicou plnotučnej horčice a jemne psekanou cibuľkou, nastrúhanou uhorkou, tresčou pečeňou, 5 dkg šunky, tavenými syrmi a postrúhanými vajciami.
- 30 dkg tehly alebo eidamu zabalíme do mikroténového vrecka a vložíme na 15 - 20 min do vriacej vody, aby bol vláčny. Potom syr na doske rozvaľkáme na 0,5 cm hrubý plát, na ktorý poukladáme 25 dkg šunky alebo diétnej salámy, potrieme plnkou a plát stočíme do rolády. Roládu zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.