Foto: abriela
Je kopu receptov na syrovú roládu. Syr sa varí a potom vaľka. No ja to robím inak. U nás sa táto dobrota robí len Zobraziť celý popisJe kopu receptov na syrovú roládu. Syr sa varí a potom vaľka. No ja to robím inak. U nás sa táto dobrota robí len v jarne sviatky, na veľkú noc.
príprava
Postup
-
1
Rúru si vyhrejeme na 150°C a vložíme do nej uložené plátky syra na papier na pečenie cca na 4 minúty.
- 2
Syr vyberieme z rúry a odlepíme z papiera na pečenie. Ak to nejde, počkáme nech syr trosku vychladne. Pomáhala som si aj nožom.
- 3
Na roztopený plat syra natrieme plnku, pripravenú z masla, syra, diétnej salámy, uhoriek, kápie a korenín. Môžeme použiť aj iné suroviny. Fantázií sa medze nekladú. Plnku nenatierame až po okraj, aby sa mi plnka pri stáčaní rolády nevytláčala von.
- 4
Skrútenu hotovú roládu v rukách popritláčame, aby v roláde neboli vzduchové bubliny a zabalíme do alobalu. Dáme do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Robím aj bryndzovú plnku a je fantastická v tej syrovej roláde.
@helca103 mam v chladnicke bryndzu aj syr, no skusim taku mini roladku. Vdaka za napad, zmenit plnku :-)
@helca103 mohla by si napísať čo všetko do tej bryndzovej plnky dávaš