Sviatočný punč

janikbj - fotkajanikbj, 25. decembra 2012
Sviatočný punč
Foto: janikbj

Suroviny

5 dl
3 dl
5 cl (alebo um)
2 ks (celé)
50 g
 (celá)
5 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Asi polovicu pomaranča nakrájame na kolieska a necháme bokom. Odkrojíme si kúsok umytej pomarančovej kôry, pomaranče odšťavíme.

  2. 2

    Uvarím silný čierny čaj, pridáme škoricu (1 paličku), klinčeky a kúsok pomarančovej kôry. Varíme pomaly asi 3min. Pridáme cukor (ja dávam len tak od oka, podľa chuti), šťavu z pomarančov a citrónu, rum, víno a už len spolu krátko prehrejeme.

  3. 3

    Punč pijeme horúci, ozdobený kolieskom pomaranča. Keď sa zvýši, dá sa prihriať aj na druhý deň :o)

Diskusia k receptu

janikbj
ďakujem :-) punč je parádny, niekedy doňho nastrúham aj trochu čerstvého zázvoru,nech zahreje ešte viac :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia