Sviatočnejší jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: danculka
15 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180-200 °C |
Postup- Heru ,práškový cukor,vanilkový cukor,škoricu vyniešame do peny, potom po jednom zašľaháme vajíčka ,do tejto peny primiešame múku zmiešanú so suchým droždím a práškom do pečiva....
- keď je to spojené dáme to na plech vystlaný papierom na pečenie..
- na to poukladáme jablká asi 1 cm hrubé objelené a s vybratým jaderníkom...
- do jamky po vybratom jaderníku dáme jahodový džem a dáme piecť pri teplote180-200st do ružova...
- podľa návodu si urobíme želatínu ,pridáme cukor a citrónovú šťavu a necháme chladnúť...
- upečený koláč tiež necháme vychladnúť a potom polejeme hlavne jamky s jablkami a potom trošku aj koláč celý...
- keďže cesto vystúpilo vyššie okolo jabĺk ,tak želé v jamke bolo hrubšie,aby sa vyrovnalo s koláčom...Dobrú chuť!
|