Sviatočnejší jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: danculka

15
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Heru ,práškový cukor,vanilkový cukor,škoricu vyniešame do peny, potom po jednom zašľaháme vajíčka ,do tejto peny primiešame múku zmiešanú so suchým droždím a práškom do pečiva....
  2. keď je to spojené dáme to na plech vystlaný papierom na pečenie..
  3. na to poukladáme jablká asi 1 cm hrubé objelené a s vybratým jaderníkom...
  4. do jamky po vybratom jaderníku dáme jahodový džem a dáme piecť pri teplote180-200st do ružova...
  5. podľa návodu si urobíme želatínu ,pridáme cukor a citrónovú šťavu a necháme chladnúť...
  6. upečený koláč tiež necháme vychladnúť a potom polejeme hlavne jamky s jablkami a potom trošku aj koláč celý...
  7. keďže cesto vystúpilo vyššie okolo jabĺk ,tak želé v jamke bolo hrubšie,aby sa vyrovnalo s koláčom...Dobrú chuť!