Sviatočné predjedlo v aspiku (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Určite som to vyčítala,ale to už tak dlho robievam,z menšími zmenamy,podľa sezónnej zeleniny,že si myslím,že je môj...

60 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si do hrnca kocku rozdrobeného bujońu a zalejeme vodou s balíčkom želatíny a necháme ju napučať...treba dať variť vajíčka,aby sme nemuseli čakať na ne...
  2. Ukladanie surovín do foriem,musíš si vedieť predstaviť,ako má vyzerať predjedlo,kedˇho vyklopíš na tanier,čo vidíš na obrázku je šunka daná,ako ružička do stredu a mám ju chytenú šparátkom,aby sa nerozišla a ukladáš iné suroviny,všetko musí byť dole hlavou...
  3. Kedˇje to naplnené,zohrejeme želatínu,ale aby sa nám nevarila a necháme trošku vychladnúť a ešte z letnou pozalievame formy..
  4. vyberieme špáradlá a dáme do chladu stuhnúť....
  5. Ked´je to stuhnuté vyklopíme na tanier,aby nám to išlo lepšie slabo nahrejeme fénom...
  6. Dobrú chuť...