Sviatočná nepečená torta fotorecept

stacy77777 - fotkastacy77777, 20. apríla 2014

Jednoduchá,rýchla...

12
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

400 g
3 ks
2 ks
2 ks
2 pl
300 ml
100 ml
200 g
50 g
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme silnú čiernu kávu, pridáme amaretto,necháme vychladnúť.

  2. 2

    Čokoládu roztopíme s trochou masla.

  3. 3

    Robíme vrstvy, ako pri tiramisu.

  4. 4

    Namáčame dlhé piškóty vo vychladenej káve s amarettom,poukladáme spodnú vrstvu.

  5. 5

    Vyšľaháme šľahačky s cukrom a vanilkou,pridáme mascarpone. Natrieme vrstvu na poukladané piškóty.

  6. 6

    Šľahačkovú vrstvu polejeme roztopenou čokoládou,samozrejme trocha vychladenou,poukladáme znova namáčané piškóty.

    Sviatočná nepečená torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme ďalšiu vrstvu plnky a vlastne postup opakujeme,kým suroviny neminieme.

    Sviatočná nepečená torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na posyp použijeme kakaový prášok. Pre sviatočnejší vzhľad som použila kúsoček nepotrebnej záclony (samozrejme vypratej...:-)),priložila a cez sitko posypala.

  9. 9

    Dáme ztuhnúť do chladničky,najlepšie cez noc.

    Sviatočná nepečená torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A v reze...

    Sviatočná nepečená torta (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Super si to vymyslela s tou záclonou, vyzerá tak exkluzívne a o chuti nepochybujem, musí to byť lahôdka. Takáto torta nikdy nesklame.♥
jaj, mama moja, ja ju už videla a zas musím napísať, že nádhera prenádhernááá, ten posyp cez záclonu dá tomu taký šmrc, že až , ale aj suroviny sú super, podobne robievam, ale ozdobiť takto neviem, vdaka preveliká za inšpiráciu, si ty hlavička, čo vidíš nezabudneš, ako ja
Jasné, že ma zaujala tá finálna úprava. Nevedela som si predstaviť, ako si to dokázala ozdobiť a koľko ti to asi trvalo. Záclona? Spadla mi sánka (tak, že do pôvodnej podoby ju už asi ani nedostanem, hehe..). Šikovnica šikovná, ďakujem za inšpiráciu.
v prvom momente ma napadol igelitovy obrus, aky pouzivam pri zdobeni pernickov, aj sablony nejake mam, len mam asi lave ruky, vzdy sa mi to nejak posmykne :-)
krasna sa ti podarila :-)
Ďakujem diievčatá za milé komentáre...:-))), aj som sa snažila pohľadať pôvodný recept, u ktorého som videla toto zdobenie,aleee..."našli moji rádcové?, nenašli", pamätám si len,že to bola torta,tmavý podklad a cez záclonku posypané cukrom. Aj by som sa tej šikulke poďakovala za takýto nápad,len už neviem komu...:-))
prve co ma napadlo pri pohlade na foto bolo, ze ci si tam dala zaclonu :-), vidim, ze som to odhalila, takuto tortu by som si aj ja dala, ale ked mam byt uprimna, mne sa ta zaclonova uprava moc nepaci
tak to je dobre, ze to takto chapes, kazdy ma iny vkus na upravu a zdobenie jedla, mne sa viac pacia taka minimalisticka uprava a nie len co sa jedla tyka, chutit by chutila, robila som uz cosi podobne, ale s tvarohom a nastruhala som do neho pomarancovu koru

Pridaj komentár k receptu: