Foto: Shutterstock
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr vyšľaháme bielka do tuha. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkou do peny a postupne k nim zašľaháme mlieko, rum a olej.
- 2
Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a potom už len jemne, ručne zamiešame vyšľahaný sneh. Cesto rozdelíme na dve polo-vice a do jednej zľahka zamiešame preosiate kakao.
- 3
Bábovkovú formu nahrubo vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Striedavo vrstvíme do formy svetlé a kakaové cesto. Pečieme na 150 °C asi 45 – 50 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
do ktorej davam hladku muku. Je jemna, krehka, uzasna.
Vodu- teplu, olej a posekane orechy a kakao do trocha cesta a naliat na vrch a premiesat.
Odporucam davat hladku muku DDD