Svetová bublaninka

waldosinka - fotkawaldosinka, 14. júna 2011

Vlastný recept.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks celé
1 hrnček
1 celý
1 a pol hrnček
pol hrnček
pol hrnček
vela ks
pol balicku




Postup

  1. 1

    Žĺtka vymiešame z cukrami. Potom muku zmiešame z olejom, mliekom a prisypeme prášok do pečiva. Potom z bielkov vyšľaháme penu. A ako predposledný krok do žĺtkov vmiešame múčnu formu. A nakoniec primiešame zľahka a jemne penu z bielkov. Plech potrieme pečlivo z maslom a vysypeme z polohrubú alebo z krupicu. P.S.: dobru chuť!

Diskusia k receptu

alexdidi
Ešte chýbajú v popise čerešne, ktoré je dobré obaliť v múke, aby nespadli na dno....bublanina klasik, ale vidno, že sa vydarila a iste aj chutila....
rolfynka
aj ja ju robievam je to rychlovka aj ja obalujem ceresne v hladkej muke a najlepsia je z visni
madona
@grandma , netreba kritizovat. Waldosinka je mlada, ma len 21 rokov a snazi sa. Niektore zeny nevedia varit ani v neskorsom veku. Ved takato bublanina je jednoducha a chutovo vyborna. Ceni sa predsa aj snaha.
alena45
neviem, čo si sa do grandma tak pustila, tiež neviem, prečo je práve táto bublanina svetová. Ty vieš v čom je jej svetovosť ? Je dobrá, aj ja ju robievam takto. Snaha sa hodnotí u dieťaťa do 3 rokov. Potom sa hodnotí už výkon.
katkat
svetova bude podla mna v chuti, tak si ju vsetci upecme a budme stastni:)... ja si ju upeciem:)
majussa
Prečo vlastne riešite názov receptu, ked sa mi recept nepáči, tak si ho ani nepozriem...a nebudem sa zaoberat tým, prečo je svetová..Pre Waldosinku svetová je!!!
frezia68
Waldosinka: tak ako radila @alexdidi ,v múke,alebo použi mleté orechy,vygúľaj v nich a až tak pridaj do cesta a ovocie bude pekne v strede cesta :-)))
katka82
Waldosinka si veľmi šikovná,je to síce jednoduchá,ale výborná bublanina,ja som tiež túto istú robila v sobotu!:-)
katka82
Grandma a sú tu aj ovela jednoduchšie recepty!!!!Ide o inšpiráciu!
jeka
dievčatá je vynikajúca,presne tento recept som robila v nedeľu,nebolo jej do 15 munút po upečení.
akeber
keď som mala 21 tak som sa v kuchyni maximálne najedla , aj pre mňa by bola vtedy svetová keby rozvoniavala po celom byte , ja tiež robievam bublaninu najviac chutí z jahôdkami :)))) si šikulka
meggy231
Poznam tento receptik na bublaninu a paci sa mi tento nazov,ved kazdy z nas si sem tam oznacujeme recepty podla svojho uvazenia.
tati2008
Ja som svoju 1.bublaninu robila ako 10rocna.Recept bol zo slov.kucharky a vzdy si spomeniem na jej vyrobu a aj chut.Bola s ceresnami.Bublaniny su super s hoci akym ovocim.Drzim Ti palce Waldosinka.
mojack
Ešte chyba , ako to byva zvykom pri hrnčekových receptoch, kolko asi ten hrnček má objem.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
katkat
@mojack ja som ju dnes robila s 250ml hrncekom a len tak sa po nej zaprasilo, takze ak to budes robit s takym, hadam sa aj tebe vydari :)
zdezda
:-)))))hrnčekové recepty mám v láske, ja dokonca ani ten sneh nerobím, ibazmiešam zvášť sypké a tekuté ingredy a potom, keď už mám vymazaný plech a vyhriatu rúru, ich šikovne spojím, vylejem, nahádžem ovocie a pečiem :-), pekne sa ti vydarila
vopice11
je to veľmi stary recept, ja ho robievam často, je chutný s hociakým ovocím:)))
marienka44
@Waldosinka ,neviem ci nie je v postupe chyba. Ako sa zmiesa muka s olejom? Olej by mal ist do tekutej casti. Ja mam svoj recept, nebudem skusat. Nemam rada hrncekove recepty, lebo mnozstvo surovin je vzdy ine. :-(
cica2
bublaninka sa ti supér vydarila, recept poznám, tiež tak robievam:)) @waldosinka , si šikuľka a vitaj medzi nami, teším sa na ďalšie tvoje recepty!:)))
nadia56
ale ste sa niektore do waldosiny pustili, preco? dala si robotu s pecenim a fotenim, dokonca aj nazov receptu si vylepsila, tak ako to vyhovuje jej samej,
hrncekove recepty su vyborne, rychle a kolaciky velmi chutne, tak ako tvoja bublanina, tak vypekaj a tes za z pochvaly tvojich konzumentov a aj niektorych varechacok, si sikovna a recept mas pekne spracovany, pekny den ti zelam :-)
nadia56
ale ste sa niektore do waldosiny pustili, preco? dala si robotu s pecenim a fotenim, dokonca aj nazov receptu si vylepsila, tak ako to vyhovuje jej samej,
hrncekove recepty su vyborne, rychle a kolaciky velmi chutne, tak ako tvoja bublanina, tak vypekaj a tes za z pochvaly tvojich konzumentov a aj niektorych varechacok, si sikovna a recept mas pekne spracovany, pekny den ti zelam :-)
celeblith
mozno je svetova preto, lebo by chutila vsade na svete :)
a tiez suhlasim, ze hrncekove recepty su skvele! hlavne pre nas, co nemaju vahu, poznam aky mam plech viem aky hrncek mam dat aby som nemala z toho placku a ide hlavne o ten pomer a ten zostane zachovany ci to budem robit so salkou na kavu alebo pollitrovym kriglom na pivo :)
dorisa
Pekný bublanina, už sme doma všetku moju zjedli,hodila by sa,....a vieš, čo..? idem teraz večer piecť.
sonijamt
grandma, vy ste tu registrovaná preto, aby ste niekomu hneď jednou vetou znepríjemnila život????????? ste registrovaná od októbra ale vo vašom profile nevidím ani jeden recept a rýpete do mladého dievčaťa, ktoré má aspoň snahu niečo upiecť a podeliť sa s ostatnými. Možno tým "svetová" myslela, že je vynikajúca, ja tiež také bublaniny robievam a nedám na ne dopustiť a vy Waldosinka nedajte sa takýmito ľuďmi odradiť, prajem veľa úspechov v kuchyni :-)))
modrykamen
Dozrievajú jahody, čerešne, višne, ríbezle, marhule... tak prečo nevzužiť tento rýchli recept?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia