Sušienky smotanovým krémom spojené fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 14. júna 2014

Zo série nepečených keksíkov, ani váhu nemusíte vybrať...ideálne robiť v teplých dňoch, keď je v chladničke trocha miesta...

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1  balenie
1  balenie
200  g
200  g
2  ks
2 x 200  g
1  ks




Postup

  1. 1

    Použité suroviny

    Sušienky smotanovým krémom spojené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Be-be keksy rozložíme do hranatej formy bez dna o rozmeroch 16x21cm, ktorú odspodu obalíme alobalom, potrieme ich kávou

    Sušienky smotanovým krémom spojené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nad parou rozpustíme čokoládu, do rozpustenej vmiešame kyslú smotanu, premiešame a pridáme celú 200 g smotanovú nátierku, do tmavej čokolády môžete pridať 1 vanilkový cukor ak máte radi sladšie...mne nechýbal,

    Sušienky smotanovým krémom spojené (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vyšľaháme hladký krém, podobný Pribináčiku, nebojte sa nezrazí sa. Krém navrstvíme na keksy,

    Sušienky smotanovým krémom spojené (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    poukladáme ďalšiu vrstvu keksov inej farby, znovu potrieme kávou. Takým istým spôsobom si pripravíme krém z tmavej čokolády a navrstvíme na keksy. Vyjdu nám 2 vrstvy svetlé a 2 vrstvy tmavé. Povrch zarovnáme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme najlepšie cez noc v chladničke. Tortu vyberieme a nakrájame na úhladné rezy. Plnka pekne stuhne a keksy odmäknu...navariť kávičku je ku ním priam povinnosť :-) nech Vám chutia.

    Sušienky smotanovým krémom spojené (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

havino
čokolády neúrekom, chuť čokolády s pochúťkovou poznám, no, je to božské, darmo a ked môžte a neublíži... tento krém aj na piškot je vhodný, dá sa s ním piecť a plniť kadečo, je výborný, verím, že chutné rezy
eviana
Výborne si to vymyslela, takýto vychladený osviežujúci koláč v horúcom lete vždy poteší... krásne foto, dokonalé rezy... tlieskam :)
zuzinqa007
vyskúšala som to lebo to vyzeralo bombasticky a nie tak zložito :D :) a nečakala som ani, že mne sa to podarí..väčšinu jedál/dobrôt čo robím, robím ako svoju premiéru :D nie vždy sa podaria..ale tak ten recept sa nedá inakšie hodnotiť ako na 1* :) mňam :)