Foto: morenajea
Sushi tak ako ho robíme doma
porcie
Postup
-
1
Poriadne prepláchnutú ryžu dáme variť do vody s octom, cukrom a troškou soli. Počas varenia sem tam premiešame, prípadne dolejeme vodu. Uvarená ryža je trošku lepkavá. Tu na Vareche je veľa receptov kde sa robí najprv octová zálievka a tá sa následne vmiešava do uvarenej ryže. Ja to ale varím pekne spolu tak ako to raz v telke pripravoval nejaký japonec. Všade sa asi robí trochu inak.
- 2
Na bambusovú podložku položíme plátok nori - lesklou stranou smerom dole na podložku. Ryžu rozložíme tak na jednu tretinu.
- 3
Na ryžu dáme krabie tyčinky a uhorku zbavenú jadierok a nakrájanú na tenké pásiky. Keď sa nájde v chladničke losos alebo tuniak, tým lepšie :) A kto má rád avokádo, môže ním nahradiť uhorku.
- 4
Riasu zrolujeme a poriadne "stiahneme", nebojíme sa pritlačiť :)
- 5
Hotová rolka...
- 6
Z tejto dávky mi vyšli štyri rolky. Možno sa to zdá málo, ale naozaj je dosť pre štyroch.
- 7
Nakrájame na hrúbku cca. 3 cm. Z jednej rolky vyjde 6 kúskov.
- 8
Ako príloha je sójová omáčka, wassabi, zázvor, prípadne trošku šťavy z citróna. Dobrú chuť
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-katso-sushi/5800-pouzi....
Ďakujem za odskúšanie
parada dnes robime s vnukom :-)