Sushi fotorecept

morenajea - fotkamorenajea, 24. novembra 2010
Sushi (fotorecept)
Foto: morenajea

Sushi tak ako ho robíme doma

4
porcie

Suroviny

250 g
2 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Poriadne prepláchnutú ryžu dáme variť do vody s octom, cukrom a troškou soli. Počas varenia sem tam premiešame, prípadne dolejeme vodu. Uvarená ryža je trošku lepkavá. Tu na Vareche je veľa receptov kde sa robí najprv octová zálievka a tá sa následne vmiešava do uvarenej ryže. Ja to ale varím pekne spolu tak ako to raz v telke pripravoval nejaký japonec. Všade sa asi robí trochu inak.

  2. 2

    Na bambusovú podložku položíme plátok nori - lesklou stranou smerom dole na podložku. Ryžu rozložíme tak na jednu tretinu.

    Sushi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na ryžu dáme krabie tyčinky a uhorku zbavenú jadierok a nakrájanú na tenké pásiky. Keď sa nájde v chladničke losos alebo tuniak, tým lepšie :) A kto má rád avokádo, môže ním nahradiť uhorku.

    Sushi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Riasu zrolujeme a poriadne "stiahneme", nebojíme sa pritlačiť :)

    Sushi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotová rolka...

    Sushi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z tejto dávky mi vyšli štyri rolky. Možno sa to zdá málo, ale naozaj je dosť pre štyroch.

    Sushi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájame na hrúbku cca. 3 cm. Z jednej rolky vyjde 6 kúskov.

    Sushi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako príloha je sójová omáčka, wassabi, zázvor, prípadne trošku šťavy z citróna. Dobrú chuť

    Sushi (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne, ale nejedla som to v živote. Musí to byť lahodka.
morenajea
@dorisa človek tomu musí prísť na chuť. priznám sa, že prvý krát mi to moc nešmakovalo. teraz to môžem jesť stále
marianne69
Tak musim sa priznat,1x v zivote vidim recept na susi.Uz som ho ochutnala,ale nemala som ani ponatie ako sa robi.Dakujem.:-)
klaura
toto mi tu chýbalo ... ešte som suši nejedla, ale rada by som vyskúšala ... a keďže do suši-baru mám ďaleko, neostáva mi nič iné, ako si suši urobiť doma ... tak, už len objednať suroviny a nechať sa inšpirovať tvojim receptom ... :) KK
julica
Pekne sa ti podarili, uhladne, asi to uz mas v rukach. Susi mam rada, aj ked, pravdipovediac, najviac mi na nom "chuti" konzistencia riasy, napriklad sestra to vola akvariova voda, len jej to smrdi, nechuti :)
elisticka
super konecne zaujimavy receptik sushi som jedla len v restike ale urobene doma musi byt mnamky....ukladám do KK
milina
Sushi som už jedla, ale priznám sa vôbec mi to nechutí.
matased
Koľko ľudí, toľko chutí....aj pre mňa je to novinka, vo filmoch, čo sledujem to ľudia považujú za veĺkú delikatesu! Rada by som to ochutnala...
morenajea
@2010 ďakujem, mám kamaráta ktorý do suši dáva jemne predvarenú mrkvu. Naozaj tam môže ísť čokoľvek. S rezňom to môže byť ešte lepšie, alebo možno kúsok slaninky a bude z toho slovenské sushi :)))))
marienka44
A kde zozeniem ryzovy ocot, nori atd.? Uz som jedla susi v Prahe v japonskej restauracii a dali sme si to zabalit domov, aj s omackami.
evanaaa
Marienka, v Bille je " kútik" s ázijskými potavinami, je tam o.i. aj ryžový papier, ocot, rôzne omáčky, oleje ap.
svetluskkaa
ukladám do kk ,to je originál sushi? už velmi dlho sa chystám na koštovku sushi. Nie sú to surove ryby? určite vyskúšam
carrie28
Sushi patrí k mojím Naj!! Mala som tú česť byť v NY a ochutnať ho v slávnom Nobu restaurant. Tvoj recept nemá ďaleko od originálu :) Určite skúsim. ďakujem
susiacik
sushi je vyborna vec.. prvykrat som sice nechapala, co na nom ludia vidia, ale po druhom pokuse ma dostalo.. teraz si ho doprajem z casu nacas.. doma by ho vsak nemal kto jest a na jeden set s roznymi druhmi sushi si radsej zajdem do sushi baru..
effy
Tento receptik som nasla narychlo, kedze ma muz neustale otravoval nech mu urobim sushi... a tak som teda v piatok zbehla do cinskeho obchodu a nakupila som nan vsetko potrebne a postupovala som podla receptu.. podarilo sa perfektne a malo taky uspech ze okrem piatka som ho robila hned v sobotu a prave si znova varim ryzu na sushi :-) Musim podotknut ze sushi mi nikdy extra nechutilo jedla som ho v restike mozno styri krat ale toto je vynikajuce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia