Foto: 2010
No a mame slovenske sushi s kuracim reznom a salatom. Je to tiez moderne sushi tzv.Western style
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepsie detailne popisal pripravu sushi ryze a rolovanie sushi aj s fotorecepton Jarco ( Maki susi s lososom) pripravime ju presne tak isto a nechame vychladnut. Vyprazime si kuracie prsia v trojobale ako nam chutia.Keby sme ich chceli po Japonsky tak ich obalime do Japonskych Panko priezlov ktore su ovela chrumkavejsie ako nase. Nechame ich vychladnut. Nakrajame priblizne na 1.5 -2 cm pasiky.
- 2
Nori riasi nakrajame priblizne na 10cm dlzku x20 cm polozime na bambusovu podlozku na ryzu nedavame ziadne prisady ako wasabi alebo sojovu omacku.Na nu polozime maksie casti salatu tak aby kusok trcal polozime 2 kusky rezna a tiiez jeden kusok nechame vytrcat trosku potrieme Worcestrovskou omackou a opatrne zrolujeme. Nekrajame sushi ale nechame ich v tejto dlzke 10 cm aby sa pre tych ako ja co maju problem jest male sushi s palickami dali jest s rukami... Podavame s nakladanym zazvorom. Malo by sa to podavat s Tomkatsu omackou ( co je Japonska zmes kecup, worcester, sake ..atd.)ale Worcestrovska omacka je OK.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ktorakolvek kratko zrna "lepkava ryza" nemusi byt japonska.
Je tam zopar trikov:
1- treba ryzu poriadne preprat aby ostala uplne cista voda
2-na pol hodinu ju nechat stat ( ostane belsia)
3-ked je hotova nie uplne rozvarena a ochladnuta opatrne miesat aby sa nedomagala a nepolepila
www.soywraps.com/recipes.html...