Super rýchly a super mäkkučký rebarborový koláčik
Foto: hudobnicek
Receptov z rebarbory je tu mnoho, možno aj niečo podobné ako tento, snáď sa inšpirujete, len chcem dodať, že do tejto piškóty dávam všelijaké Zobraziť celý popisReceptov z rebarbory je tu mnoho, možno aj niečo podobné ako tento, snáď sa inšpirujete, len chcem dodať, že do tejto piškóty dávam všelijaké ovocie a vždy je mäkkučká, svieža a šťavnatá..mňam :)
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Rebarboru ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a ručne metličkou premiešame. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.
-
2
Tu už je cesto na plechu. Naukladáme naňho rebarboru, posypeme kryštálovým alebo ako v mojom prípade hnedým cukrom a troškou škorice (nemusí byť) a dáme piecť :)
-
3
Ešte horúci upečený koláčik potrieme rozpraženým maslom a hneď nahrubo posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Spraví sa taká sladká glazúra s chrumkavým vanilk. cukrom, a myslím, že to maslo spôsobí, že koláčik je super vláčny a mäkký :) To je taká rýchlovka ale skvelá ku káve, čaju alebo len tak :)
Diskusia k receptu