Výborné kávové kocky (fotorecept)

Výborné kávové kocky (fotorecept)
Foto: gabikab
gabikabGabikab, recept pridal: 3. októbra 2010 16:48Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od svojej susedky.

Suroviny

30
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si potrebné ingrediencie...
Výborné kávové kocky (fotorecept) - obrázok 1

2

V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom, potom pridáme granko, múku, olej a prášok do pečiva. Zmes vylejeme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.
Výborné kávové kocky (fotorecept) - obrázok 2

3

Upečený teplý koláč pokvapkáme uvarenou osladenou kávou. Potom ho natrieme ríbezľovým džemom. Džem môžme použiť aj marhuľový alebo malinový. Kto aký má rád :-)
Výborné kávové kocky (fotorecept) - obrázok 3

4

Do hrnca dáme smotanu na šľahanie, čokoládu a spolu to povaríme. Uvarenú čokoládu vylejeme na koláč, rozotrieme a necháme vychladnúť. Koláč necháme odležať, najlepšie cez noc.
Výborné kávové kocky (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 18 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • libina, 3. októbra 2010 o 19:15
    Mňaaaam dala by som si


  • marikasu, 3. októbra 2010 o 19:45
    Vyzerajú dobre a hlavne je recept jednoduchý a rýchly, určite stoja za vyskúšanie :-) Tá čokoláda so smotanou sa nešľahá? podľa mňa takto iba uvarená poleva je riedka a vsiakne do koláča.


  • gabikab, 3. októbra 2010 o 19:57
    @marikasu tá smotana sa prevarí s čokoládou a vôbec sa nešľahá. Pekne stuhne, nevsiakne do koláča a výborne sa krája :-)


  • michsamant, 3. októbra 2010 o 20:19
    vyzeraju vyyyborne!


  • papradka, 3. októbra 2010 o 21:46
    To musím upiecť, už mi teraz idú na chuť.


  • evusik, 3. októbra 2010 o 22:55
    na obrázku to vyzerá fakt výborne :-)


  • coldbery, 4. októbra 2010 o 08:20
    Vyzera veľmi chutne,ale určite aj tak chutí....:-)))


  • valeri, 4. októbra 2010 o 08:27
    tak tieto nepoznám, ukladám, vyzerajú dobre


  • andula1964, 4. októbra 2010 o 09:11
    Vyzerajú super!!! Mňam dala by som si, u nás už nezostalo pre mňa ku kávičke nič,moji chlapci spapali skoro všetko, ostatnmé som zabalila na internát a vtedy nie je nikdy dosť. ")))))


  • pivonka, 4. októbra 2010 o 12:02
    Vyzerajú veľmi lákavo, najmä tá čokoláda. Áno, sú krásne pokrájané. Dávam do KK.


  • bababa, 4. októbra 2010 o 12:05
    Výborný nápad - šlahačka s čokoládou a to natrieť ako plnku, už sa naň veľmi teším. Ďakujem za receptík, určite ho budem na víkend piecť, len som si nie istá, či dovtedy vydržím.


  • bosulka1, 4. októbra 2010 o 14:12
    kávové zákusky zbožňujem idem ho asi aj hneď vyskúšať, u nás je vždy len ten problém, že nič nestihne odležať do druhého dňa , aby bol taký dobrý presiaknutý


  • babi, 4. októbra 2010 o 14:44
    nemá chybu, jednoduchý, rýchly a určite aj výborný. Zaujala ma hlavne tá poleva, budem ju asi praktizovať aj na iné koláče.


  • mamatata2, 4. októbra 2010 o 15:41
    Super, prekrásny a iste aj výborne chutí.


  • marienka44, 4. októbra 2010 o 16:53
    Nie je napisane, aky objem ma hrncek. Ta poleva nevsiakne asi, lebo je tam ten lekvar. Granko je sladke, este cukor, osladena kava na poliatie-nie je to prilis sladke?


  • alexdidi, 4. októbra 2010 o 17:18
    Veľmi dobre a chutne vyzerajú...ukladám si a vyskúšam


  • jeka, 4. októbra 2010 o 17:23
    recept ešte nepoznám,vyzerajú chutne ,ukladám si ich,dakujem za recept.


  • gabikab, 4. októbra 2010 o 19:41
    Ďakujem všetkým za komentáre @marienka44 hrnček má objem 250ml, káva je len trošku osladená (1 kávová lyžička cukru), granko nie je až také sladké a ten ríbezľový džem je kyslastý, takže chuťovo je to vyvážené, ale ak chceš môžeš dať menej cukru. Každému podľa chuti :-) Do práce mi neostal ani jeden kúsok :-(


  • enge149, 4. októbra 2010 o 21:59
    vyskúšam,tiež ma zaujala tá čokolpoleva so šľahačkou..


  • cinkla, 5. októbra 2010 o 11:39
    Uz som vcera vyskusala. Skutocne je ten recept velmi dobry. Len treba pocitat s tym, ze davka je na mensi plech, alebo len do tortovej formy. Mne este bolo luto, ze je sezona na jablcka a hrozno, tak som tam pred pecenim do cesta " nastrkala " na drobno pokrajane jablka a hrozno (takmer bezjadierkove ). Cokoladova poleva so smotanou patri k tym "mäksim ", ale je super rychla a vyborna. Vrelo odporucam.


  • emica, 5. októbra 2010 o 13:53
    urcite vyskusam aj ja u nas sa nic nezkazi ukladam do kk


  • babidka, 5. októbra 2010 o 14:52
    prave som hladala nieco rychle a chutne , dakujem za recept . Ideme zajtra na navstevu k "pradedeckom" nasej vnucky :-)))) lebo ju este nevideli -a patri sa dedkom nieco dobre doniest :-)


  • frezia68, 5. októbra 2010 o 18:38
    Výborný...a tak lákavo vyzerá,že ukladám do KK :-)


  • babidka, 5. októbra 2010 o 20:01
    prave peciem:-) zajtra cakam na pochvalu:-)


  • danculka, 6. októbra 2010 o 20:08
    Vizerá to dobre,zajtra to robím.Potom sa ozvem.


  • marikasu, 11. októbra 2010 o 20:24
    gabikab koláčik som piekla včera, roztopenú vlažnú čokoládu som zmiešala s pochúťkovou smotanou a tak natrela na koláčik a mal obrovský úspech, zmizol neuveriteľnou rýchlosťou :-)) ďakujem za receptík


  • japany, 13. októbra 2010 o 12:06
    tá čokoládka na vrchu vyzerá fantasticky......... musím vyskúšat,lebo sa mi taká pekná nikdy nepodarila..............


  • gabikab, 13. októbra 2010 o 21:57
    @marikasu s tou pochúťkovou smotanou to tiež vyskúšam :-) @japany tá čokoláda je fakt výborná a veľmi dobre sa krája, pretože nie je taká tvrdá a nepraská :-)))


  • piczur, 24. októbra 2010 o 16:57
    Piekla som ho v sobotu večer, ale nevydržala som neochutnať aspoň konček, naozaj musí tú noc odpočinúť a dozrieť, potom hmm... nebíčko v papuľke. ďakujem za recept.


  • zitar, 6. novembra 2010 o 20:47
    Dnes večer som koláč upiekla, okrem toho, že rozvoniava celý byt, je skutočne vynikajúci. Tie chute - káva + čokoláda, no fantázia.


  • mariaklara, 8. mája 2011 o 21:40
    Krásne vypadá, ukladám do KK.


  • elka56, 28. júna 2011 o 20:56
    Uložené,už aj vyskušane a možem odporúčať ,sú výborné,ľahučké ,chutnučke.Upiekla som na väčšom plechu,čiže dávku som zdupľovala.


  • elka56, 28. júna 2011 o 20:56
    Uložené,už aj vyskušane a možem odporúčať ,sú výborné,ľahučké ,chutnučke.Upiekla som na väčšom plechu,čiže dávku som zdupľovala.


  • elka56, 28. júna 2011 o 20:58
    prepáčte,,aj to som zdupľovala"


  • adrianal, 16. októbra 2011 o 14:34
    Poslala som muza hladat nejaky bud nepeceny, alebo lahky peceny recept..otvoril si varechu, nasiel toto, a uz len pohladom nan, vravim: urobime ho! :-) Takze ingrediencie nakupene, a my si ideme spravit sladkuuu nedelu. A som zvedava na tu kavovinu chut, pretoze take zakusky velmi nejedavam. Poleva znie skvelo, snad sa vydari. Tak do pecenia, priatelia!:-))


  • helca103, 24. októbra 2011 o 14:50
    tento koláčik je vynikajúci , najprv som sa bála tej čokolády ale výsledok bol famózny


  • gabikab, 24. októbra 2011 o 17:40
    @helca103 som rada, že chutil :-) a tá čokoláda je super, pretože nepraská, keď sa reže :-)


  • foska, 6. novembra 2011 o 18:35
    Dik za recept, dnes som ho upiekla a je vyborny, mozno trosku prisladky, ale inak skvely. Poleva je fantasticka. (A pre seba si sem dam poznamocku, ze ten pliesik s vrubkom bol akurat :) )


  • silvia68, 26. januára 2012 o 21:39
    prave som ho dopiekla, kedže ste písali že je to na malý plech a ja malý nemám, pridala som len jedno vajce navyše a 0,5dcl z každej dalšej suroviny a aj tak som pozerala či neutečie z plechu, toľko bolo cesta. Neutiekol, ráno ochutnáme. Tá poleva je super nápad.


  • zuzana05, 28. januára 2012 o 16:13
    ja som ho tiez robila na velky plech a bol vyborny- len ma jednu chybu, ze sa strasne rychlo zjedol :)


  • gabikab, 28. januára 2012 o 23:38
    Ďakujem všetkým za komentáre a som rada, že koláč chutil :-)


  • rona33, 24. februára 2012 o 08:47
    Hmmm. Mňam. To si urobím. Už som si to uložila. Vyskúšam.


  • bobro, 16. novembra 2012 o 19:49
    zajtra peciem



  • jakubjakovae, 19. februára 2013 o 12:07
    Neviem, čo robím zle, ale vždy ked ho pečiem, krásne sa mi dvihne, a potom pred dopečením mi pľasne...mám ho nízky...robila som ho už aj v menšom plechu....


  • fany1602, 24. marca 2013 o 19:27
    dneska som vyskúšala tento koláčik a môžem potvrdiť že je výborní!!!netreba na ňom nič meniť normálne som ho dala na veľký plech a bol krásne vysoký a dobrí šťavnatý dakujem za receptík odporúčam vyskúšať!!!


  • brambora, 13. októbra 2013 o 16:30
    kolacik je skvely stavnaty, len nejak u mna malo kavovy :D nabuduce dam asi trochu kavy aj do cesta. aj som ho polievala kavou, ale ked som nasledne davala lekvar, tak uz sa zacinal odlupovat. ale cokolada zakryla. :D ale inak uzasny...


  • morenajea, 12. mája 2014 o 10:11
    Výborný koláč - robila som do klasickej tortovej formy. Z tejto dávky vyjde dosť vysoká torta - aj som ju prekrojila na dva pláty. Do stredu som dala okrem kávy aj džem. Chutí veľmi čokoládovo, taká šťavnatejšia sacherka. Granko som použila domáce. *****


  • olga42, 12. mája 2014 o 19:46
    ´Výborný koláč -ďakujem.


  • olga42, 12. mája 2014 o 19:46
    ´Výborný koláč -ďakujem.


  • jankazj, 19. mája 2014 o 12:33
    ahojte,ja som ho tiez pikla na mensom plechu,no dako mi splasol a neviem preco,ani som ho pocas pecenia neotvarala az ked sa upiekol a aj tak splasol,neviete preco?dakujem za radu


  • florkad, 25. mája 2014 o 21:41
    koláč som piekla včera ,výborný ,nemala som granko tak som dala pol šálky holand. kakaa a vynikajúci ,zaťovi veľmi chutil ,ďakujem za recept


  • jankazj, 31. mája 2014 o 18:54
    a chcem sa opytat ci vam nesplasol po upeceni,lebo mne hej a neviem preco


  • adidaska23, 2. júna 2014 o 12:17
    ...juuuj , už som robila....a výborný koláčik...moja topka....


  • ramonka, 16. júla 2014 o 15:39
    Tento kolacik ma zaujal v jednoduchosti a je fantasticky :-) mozem len odporucit...robila som dvojitu davku na velky plech,len cukru som dala menej a vysledok bol užasny :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist