Foto: jenni
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nad parou rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. Rozpustenú čokoládu nalejeme na dno košíčkov a na boky. Do každého košíka nalievame približne jednu menšiu polievkovú lyžicu (záleží od veľkosti košíkov). Košíky uložíme do chladu aby poriadne stuhli.
- 2
Kým čokoláda tuhne, pripravíme si plnku. Trstinový cukor si namelieme alebo zmixujeme na jemno. Cukor zvaríme s mliekom a postupne do horúceho pridávame pomleté mandle a alsan. Varíme, kým nám plnka trochu nezhustne. Do plnky pridáme podľa chuti rum.
- 3
Vychladnutú mandľovú plnku rozdelíme rovnomerne do košíkov a zalejeme zvyškom čokolády. Košíky znova odložíme do chladu a necháme poriadne stuhnúť. Kým čokoláda nie je úplne stuhnutá, môžeme dozdobiť podľa vkusu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu