Študentská bábovka
Autor receptu: diabambulka
:-)
Postup
- Orechy, čokoládu a brusnice nasekáme dáme do misky a posypeme 2 PL hrubej múky. Zamiešame, aby pri pečení naspadli na dno.
Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru dopenista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme zvyšný cukor a opäť vymiešame. Do žĺtkovej peny pridáme vanilkový cukor, múku zmiešanú s práškom de pečiva, posekané orechy, čokoládu a brusnice. Na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov a cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy. Pečieme 45 minút pri teplote 150 °C. Upečenú a troška vychladnutú bábovku vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.
- Dobrú chuř :-)))