Tento koláčik nám piekla mamina, keď sme boli ešte deti a ja ho aj teraz veľmi rada pečiem pre svoju rodinku. Patrí k mojim Zobraziť celý popisTento koláčik nám piekla mamina, keď sme boli ešte deti a ja ho aj teraz veľmi rada pečiem pre svoju rodinku. Patrí k mojim najobľúbenejším :) Len pre info, pochádza z kalendára s receptami z roku 1986 :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na pracovnej doske namiešame sypkú zmes z preosiatej múky, 150 g práškového cukru, 1 vanilkového cukru, prášku do pečiva a kakaa. V stede spravíme jamku a vlejeme do nej 1 žĺtok. Zmäknuté maslo si nakrájame na menšie kúsky a všetko spolu postupne spracúvame na cesto. Hotové cesto rozdelíme na 2 časti a dáme minimálne na 30 minút odstáť do chladničky.
- 2
3 žĺtka vymiešame dopenista s 250 g cukru a 1 vanilkovým cukrom. Postupne pridávame tvaroh. Nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh zo 4 bielok.
- 3
Plech si vymastíme a vysypeme múkou. Jednu časť cesta nastrúhame na strúhadle (hrubšie). Navrstvíme plnku. Na plnku nastrúhame druhú časť cesta. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 st. Celzia asi 20 minút - kontrolujeme špajlou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ináč je to recept skutočne veľmi starý,keď sa ešte dávali poctivé suroviny.