Foto: zabiatko66
Toto je veľmi jednoduchý a osvedčený recept na sterilizovanie zelenej fazuľky. Dávka receptu je na jeden 3 decový pohár. Povedal mi ho náš rodinný priateľ, Zobraziť celý popisToto je veľmi jednoduchý a osvedčený recept na sterilizovanie zelenej fazuľky. Dávka receptu je na jeden 3 decový pohár. Povedal mi ho náš rodinný priateľ, ktorý pochádza z Moravy a vždy takto zavára fazuľku a nikdy sa mu nepokazila. Tak som to vyskúšala aj ja.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľku nakrájame na 1 cm drobné kocočky, dobre umyjeme v 3 vodách. naložíme do 3 dcl pohárov. Do pohára dáme 1 lyžičku, soli, 1 kopcovitú lyžičku cukru , 2 lyžičky octu a zalejeme vodou. Uzavremie víčkom. Dáme sterilizovať. Ak nám voda začala vrieť sterilizujeme 45 min. Odstavíme, poháre vyberieme, schováme pod deku a necháme vychladnúť do druhého dňa.
Býva detský príbor. Ja ho mám ešte od mojich malých detí.
Ancicka, mohla by si ten slaný napísať, hlavne, či sa to dvakrát sterilizuje a koľko soli ? Nech mám aj taký aj taký. Vigna už rastie, mám 70 cm dážďovky, lebo sa to na to veľmi podobá. Tie by som mohla pokrájať tak na 90 mm kúsky a dať ich nastojato do pohára, boli by asi na šaláty...
Tento rok vyskúšam zrejme iný recept.