Foto: elysa
Chutný koláč na horúce letné dni...
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks |
|
75 g |
|
100 g |
|
0,5 bal. |
|
|
|
Krém: | |
400 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Krém 2: | |
500 ml |
|
2 ks alebo Zlatý klas |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Z vajec, kryštálového cukru, polohrubej múky a PDP upečieme na papieri na pečenie piškótu. Ja som dala na plech 24x40 cm, ak chcete vyššie cesto, tak na plech o niečo menší- my máme radi nižšie cesto.
-
2
Z vychladnutého cesta strhneme papier na pečenie a cesto vrátime do plechu- ja som vrátila aj papier, ale to nie je treba. Kyslú smotanu, tvaroh, vanilky a cukor spolu zmiešame.
-
3
Do vymiešaného krému pridáme mandarínky- pokrájané na polovice, šťavu odložíme do druhého krému, opatrne zmiešame.
-
4
Krém nanesieme na pripravené cesto v plechu.
-
5
Na druhý krém si pripravíme 500 ml pomarančového džúsu- nalejeme ho do nádoby na meranie a dolejeme šťavu s kompótu. Dolejeme vodou do objemu 700ml. Nalejeme do hrnca, pridáme cukor, vanilkový cukor a pudingové prášky, uvaríme hustú kašu.
-
6
Necháme za občasného miešania vychladnúť- nie úplne, tak aby sme tento krém mohli nanášať lyžicou na smotanový krém. Krém rozotrieme na koláč a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Diskusia k receptu