Šťavnatý koláč s mandarínkami fotorecept

elysa - fotkaelysa, 20. júla 2013
Šťavnatý koláč s mandarínkami (fotorecept)
Foto: elysa

Chutný koláč na horúce letné dni...

40 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
75 g
100 g
0,5 bal.
Krém:
400 g
500 g
1 ks
2 PL
Krém 2:
500 ml
2 ks alebo Zlatý klas
2 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vajec, kryštálového cukru, polohrubej múky a PDP upečieme na papieri na pečenie piškótu. Ja som dala na plech 24x40 cm, ak chcete vyššie cesto, tak na plech o niečo menší- my máme radi nižšie cesto.

    Šťavnatý koláč s mandarínkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vychladnutého cesta strhneme papier na pečenie a cesto vrátime do plechu- ja som vrátila aj papier, ale to nie je treba. Kyslú smotanu, tvaroh, vanilky a cukor spolu zmiešame.

    Šťavnatý koláč s mandarínkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vymiešaného krému pridáme mandarínky- pokrájané na polovice, šťavu odložíme do druhého krému, opatrne zmiešame.

    Šťavnatý koláč s mandarínkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém nanesieme na pripravené cesto v plechu.

    Šťavnatý koláč s mandarínkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý krém si pripravíme 500 ml pomarančového džúsu- nalejeme ho do nádoby na meranie a dolejeme šťavu s kompótu. Dolejeme vodou do objemu 700ml. Nalejeme do hrnca, pridáme cukor, vanilkový cukor a pudingové prášky, uvaríme hustú kašu.

    Šťavnatý koláč s mandarínkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme za občasného miešania vychladnúť- nie úplne, tak aby sme tento krém mohli nanášať lyžicou na smotanový krém. Krém rozotrieme na koláč a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

    Šťavnatý koláč s mandarínkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: