Šťavnatý koláč s mandarínkami (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Chutný koláč na horúce letné dni...
40 minút príprava |
10-12 minút na 200 °C |
Postup
- Z vajec, kryštálového cukru, polohrubej múky a PDP upečieme na papieri na pečenie piškótu. Ja som dala na plech 24x40 cm, ak chcete vyššie cesto, tak na plech o niečo menší- my máme radi nižšie cesto.
- Z vychladnutého cesta strhneme papier na pečenie a cesto vrátime do plechu- ja som vrátila aj papier, ale to nie je treba. Kyslú smotanu, tvaroh, vanilky a cukor spolu zmiešame.
- Do vymiešaného krému pridáme mandarínky- pokrájané na polovice, šťavu odložíme do druhého krému, opatrne zmiešame.
- Krém nanesieme na pripravené cesto v plechu.
- Na druhý krém si pripravíme 500 ml pomarančového džúsu- nalejeme ho do nádoby na meranie a dolejeme šťavu s kompótu. Dolejeme vodou do objemu 700ml. Nalejeme do hrnca, pridáme cukor, vanilkový cukor a pudingové prášky, uvaríme hustú kašu.
- Necháme za občasného miešania vychladnúť- nie úplne, tak aby sme tento krém mohli nanášať lyžicou na smotanový krém. Krém rozotrieme na koláč a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.