Staročeská omáčka ŽAHOUR I

douglas - fotkadouglas, 27. júla 2011
Staročeská omáčka ŽAHOUR I
Foto: douglas

V období bohatého na letné sezónne ovocie ~ čučoriedky, ostružiny, malinoostružiny ~ robím k ovocnej bublanine, lievancom alebo palacinkám tuto ovocnú omáčku. Kto má rád sladké, určite si na ovocnej omáčke pochutná. Na prípravu originál omáčky ŽAHOUR používame len čučoriedky/borovnice.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 80 °C

Suroviny

80 dkg čerstvé
1 balenie
8 dkg
2 dcl
1 lyžica
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté čučoriedky (v mojom prípade ostružiny a malinoostružiny), cukor (buď dáte celých 10 dkg cukru kryštál, alebo ako ja: 1 balíček vanilínového cukru á 2dkg+8dkg cukor kryštál) a škoricu na miernom ohni rozvaríme. Múku s mliekom rozmiešame a pridáme do rozvarených čučoriedok. Krátko povaríme do zhustnutia a servírujeme.

    Staročeská omáčka ŽAHOUR I - obrázok 1

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: