Foto: douglas
V období bohatého na letné sezónne ovocie ~ čučoriedky, ostružiny, malinoostružiny ~ robím k ovocnej bublanine, lievancom alebo palacinkám tuto ovocnú omáčku. Kto má Zobraziť celý popisV období bohatého na letné sezónne ovocie ~ čučoriedky, ostružiny, malinoostružiny ~ robím k ovocnej bublanine, lievancom alebo palacinkám tuto ovocnú omáčku. Kto má rád sladké, určite si na ovocnej omáčke pochutná. Na prípravu originál omáčky ŽAHOUR používame len čučoriedky/borovnice.
porcie
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Umyté čučoriedky (v mojom prípade ostružiny a malinoostružiny), cukor (buď dáte celých 10 dkg cukru kryštál, alebo ako ja: 1 balíček vanilínového cukru á 2dkg+8dkg cukor kryštál) a škoricu na miernom ohni rozvaríme. Múku s mliekom rozmiešame a pridáme do rozvarených čučoriedok. Krátko povaríme do zhustnutia a servírujeme.
Diskusia k receptu