Štangličky fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 12. decembra 2012

Vianočné, pravé orechové.:-)

Suroviny

200 g pomleté
200 g
1 ks
Poleva:
1 ks
100  g




Postup

  1. 1

    Na dosku prípravíme mleté orechy, preosiaty práškový cukor a bielok.

    Štangličky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiesime do hromady.

    Štangličky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dosku poprášime práškovým cukrom a hmotu vyvyľkáme.

    Štangličky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme polevou, vymiešanou z bielka a cukru, nešľaháme, iba zmiešame aby sa to spojilo.

    Štangličky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokrájame na pásiky.

    Štangličky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov, ked sa štangličky nadvihnú, znížime na 100 stupňov a dosušíme.

    Štangličky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
sto bodov :-) toto som jedla ako decko u nejakej rodiny uz ani neviem kde a museli mi to zobrat, lebo by som asi bola vsetko zjedla, ja mam rada take jednoduche obycajne kolaciky, som rada, ze si to sem dala, vyskusam, ale az po novom roku, ja nepeciem na vianoce sto druhov :-)
rennatte
prave dnes som mlela orechy do lineckeho cesta a este mi ostalo, tak uz viem co s nimi -----> KK
martamm
Margareta, neuveríš mi, ale práve teraz som aj ja pridala tento recept do mojich receptov, dúfam, že si nebudeš myslieť, že som Ti ho ukradla. Bola som presvedčená, že pridám niečo originálne...
margaretka28
.:-)))) @martamm , v pohode ja som ho sem tiež dala preto, lebo som ho tu zatiaľ nenašla, máme asi rovnaké myšlienky aj chute.:-)
aankaa
super receptík....je to mňamka......ja najskôr nakrájam cesto na pásiky,potom dám bazový džem a ten polejem polevou.... a dám piecť.....:-)))
modrykamen
Takéto robila moja mamina, zošit s receptami niekomu požičala a potom si nespomenula komu. A na štangličky (aj ten názov sedí) som akosi po čase pozabudol a teraz ďakujem za tento recept, pripomenie mi mladosť. Určite štangličky budú u nás na vianočnom stole.
bobarka
Dámy,obe Vás predbehla ešte minulý rok varechárka z Prievidze. Moja skleróza-- vôbec si neviem spomenuť na meno, ale ona iste vie!
sovka62
U nás sa nepiekli, bývali vo svadobných výslužkách a ako dieťa so m sa výslužky vždy tešila kvôli nim. Ale vo výslužke bývali tak dva, maximálne tri kusy a ja by som nedbala zjesť za plnú krabicu.
enapo
máš ich krásne ja ich robievam už dlhé roky, do polevy pridávam 2 lyžice citrónovej šťavy a polevu šľahám a nepopuká
margaretka28
@enapo , ja ked ju viac šľahám, tak mi posteká, preto ju iba zamiešam.@honestka , ja som zadala do vyhľadávača a vôbec mi ich nenašlo, tak som myslela, že ešte tu nie su.
jatea
Margarétka, tieto robila moja mama vždy na Vianoce. Mala som ich veľmi rada, ale recept sa akosi stratil, čo ma veľmi mrzelo.
margaretka28
@bobarka , receptov napr. na vanilkové rožky je tu kopa a nikto sa nad tým nepozastavuje.Mne ich jednoduch vyhladávač neukázal.
marikafil
@bobarka - to vôbec nevadí, že sú tu dvojmo či trojmo - teraz sú aktuálne, tak sú tu! a na Vianoce budú u nás na stole.
@margaretka - nedaj sa znechutiť:-)
dogagador
Robim podobne, do cest trocha citonovej kory a do polevy citrnovu stavu.....mnam
martamm
myslím, že nevadí, ak viaceré dáme ten istý recept nezávisle, snáď to nikoho neurazí, hlavne je dobré, keď sa takéto "starodávne", ale úžasné recepty šíria medzi ľudí. Tento je naozaj jedinečný. Premýšľala som, že skúsim jednu dávku s trstinovým cukrom, som zvedavá, ako bude chutiť. Pekný deň všetkým varecháčom :)
renka73
Krásnučké,dlho som hľadala tento recept a aha je tu,moc ďakujem :))
noma111
výborné ,aj ja ich občas robím,ale uložím si aj tento recept a vyskúšam
dogagador
@martamm : trstinovy cukor je sladsi - teda davam trocha menej a lepivejsi, osobne by som zostala ( keby som mohla ) pri repovom... :-), zda sa mi chutnejsi
martamm
dogagator, súhlasím, treba použiť menej trstinového, tak vždy robím a chuť je iná, ale skúsim, nech si aj ja môžem dať kúsok. Z bielym cukrom konáčiky nepapám....:)
evanaaa
A so sladidlom by šli? Budem musieť vyskúšať, ak chcem niečo aj ja mať, tak musím skúsiť, kde by sa všade dalo miesto cukru použiť sladidlo. A ja mám tieto štangličky v KK už niekoľko, ale mi to nevadí.
honestka
@margaretka a INI:
nemala to byt kritika, reagovala som na vyssie uvedeny komentar v pripade potreby jeho hladania.
Som vzdy velmi rada, ked vidim original recepty!
marianne
@margaretka dopiekla som ich,a musim povedat- vynikajuce:-) vylepsila som ich polevou,pridala som do nej par kvapiek citronovej stavy a 1CL rumu,vyskusaj-fantasticke.Odkukala som to u @tinca.A polevyu som natierala stetcom az na plechu,na kazdu stanglicku.Mam ich trosku take nepravidelne,sisate,ale su zlate,sa tesim z nich.Dakujem za recept:-) Fotku pridam neskor.
margaretka28
@honestka , prepáč, ak som to zle pochopila, ale v poslednom čase som sa tu stretla už so všeličím, tak niekedy naozaj neviem, čo si mám myslieť.:-)
baculata
Poznám od detstva orechove stangličky, nepustala som sa do ich pečenia, lebo mame sa nie vždy podarili, my ich voláme Miloškove stangličky, podľa brata, ktorý ich mal veľmi rád. Tieto Vianoce som ich upiekla presne podla Tvojho receptu, vyšli mi krásne.Mama sa bude čudovat. Dakujem.
tori111222
pridávam komentár, trošku oneskorene, ak to nevadí.. ja ich zvyknem potrieť ríbezľovým, alebo malinovým lekvárom a na to dám sneh, trošku sa roztečie, ale to nevadí.. len rýchlo do rúry, sú fantastické.
afataga
tak som sa na ne odhodlala, ale dopadlo to...no akoby som to povedala? niekto by povedal, ze katastrofa, ale ja som sa rehotala ako puk, do cesta som dala aj trochu citr. kory a rumu, ubrala som cukru, na chut su vyborne, ale vobec, ale fakt vobec sa mi nedali dat z podlozky na plech, podobrala som kazdu velkym cukrarskym nozom, asi sa im pacil, lebo kazda tycinka sa na noz nalepila a ani za nic na plech, tak ked som ich odliepala, vznikli z toho hady, skrutky a co ja viem co este a pri peceni este aj popraskali :-))) no sak ale nevyhodim,
mozes sa zasmiat:

a:


32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@afataga ďakujem za kus žartovneho popisu a obrázku:-)))isto máte zmysel pre humor za čo Vám tlieskam.Chuť je určite vynikajúca,ked ste pridali korenie smiechu:-)
margaretka28
@afataga , myslím, že chyba bude ten cukor, asi si mala dať presne podľa receptu, mne sa to ešte nestalo pri tomto recepte, ale priznávam, že tiež sa mi už kadčo pritrafilo,jedny Vianoce som piekla orechové medvedie dlapky bez orechov, potom sme ich vyklápali tlčikom na mäso a pritom za normálnych okolností vypadnú samé, až ked mi padli oči na misku s orechami, pochopila som, kde je problém :-) Neboj, zjedia sa aj tak a dakujem, že si sa podelila o skúsenosť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia