Srnčí chrbát

Autor receptu: tothka

45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Žltky, cukor, maslo vymiešam do penista, postupne pridám orechy zmiešané s kakaom a kávou a sneh z bielkov. Cesto vlejem do formy na srnčí chrbát, ktorú si vysteliem alobalom a potriem olejom a pomúčim. Pečiem pomaly asi 45 min. Najskôr pri 200 stupňoch, potom znížim na 180.
  2. Upečený a vychladený chrbát polejem roztopenou čokoládovou polevou, ozdobím obielenými madľami ktoré pozapichujem do ešte mäkkej polevy. Podávam so šľahačkou. Tento múčnik zvyknem upiecť aj v tortovej forme, po vychladnutí ho rozkrojím na polovicu a natriem marhuľovým, alebo jahodovým džemom a polejem čokoládou.
  3. V mojej rodine sa vždy veľmi rýchlo minie a doporučila by som ho aj pre maškrtníkov s bezlepkovou dietou, pretože neobsahuje múku.