@sráczova knedľa Karle-Varle v parenej knedli

frezia68 - fotkafrezia68, 23. septembra 2012
@sráczova knedľa Karle-Varle v parenej knedli
Foto: frezia68

Nedávam recept,lebo základ je odkukaný od virtuálneho kamaráta,len pridávam nápad,teda pár fotiek na inšpiráciu.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mali sme chuť na červenú kapustu...

    @sráczova knedľa Karle-Varle v parenej knedli - obrázok 1
  2. 2

    Knedľa je dosť sýta,mäso nechýbalo.Jednu knedľu som naplnila,druhá je normálna parená,vo veľkosti ani nebol rozdiel.Tu sú už uvarené.

    @sráczova knedľa Karle-Varle v parenej knedli - obrázok 2
  3. 3

    Plnená vyzerala takto a zajtra pridám mäsové guľky z mletého mäsa k červenej kapuste,aby som trocha postrašila šťavou z mäsa,lebo tá šťava často nám chutí viac,ako mäso :-)

    @sráczova knedľa Karle-Varle v parenej knedli - obrázok 3
  4. 4

    Tak si ma kamarát spoza veľkej mláky inšpiroval a veru tá knedľa je chutná.

    @sráczova knedľa Karle-Varle v parenej knedli - obrázok 4

Diskusia k receptu

stacy77777
milá Frezia,veru pekný obedík,knedle krásne nadýchané,rada si počkám na mäsové guľky
sracz
... no vidíš @frezia68 - kamarátka zos šerca dolného Šarišia, Prešova, nádherný variant, úžasný pokus, no a fenomenálna práca a chuť - o tej radšel nehovorím - šľintam jak zbešňeti - a aj keˇtú svoju mám, na dva razy zjedenú, gu tej Tvojej bi som ucekal doraz_učkaj a pomohnull bi som ci ju spasac tiš! Blahoželám, teším sa na ďalkšie kooperačné duely a preajem veľa šťastia, pevné zdravie a silné nervy - bo to še patri, ta ňe?! Aľe kedz priľecim domu na uderime veckaj 1, 2, 3 ..., ÷ až veľo oldomašoch!
frezia68
Ďakujem dievčatá a chlapec :-))) to vyprovokovala nudná nedeľa a blížiace sa stretko rodiny-treba vymýšľat fajnotky.
valeri
Dobrééé, len vymýšľaj a vymýšľaj a hlavne uverejni :-))
duschko
Sraczova knedla od frezie - tak to tu este nebolo. Musim vyskusat. Uz teraz sa tesim. Urcite pride na rad cez vikend. Recept, lepsie povedane bombovy napad ukladam do MKK. Tie tvoje knedle vyzeraju fantasticke a foto, no super. Opat sa potvrdilo stare zname, jeden raz vidied lepsie ako sto krat pocut. Uz teraz sa tesim na tie masove gulky.
frezia68
@staci77777 a @duschko : asi vás sklamem,ale to pridanie som myslela tak,že knedľa zvýši (hoci som zmrazila) a na druhý deň urobím na obed .... a nie že pridám recept.Ani som nefotila,lebo to je taký obyčajný,skoro šetrná diéta,ale trocha opíšem.Mala som zvyšné mleté bravčové mäso.Pripravila som ako na fašírky (cesnak,majoránku,soľ,vajce,strúhanku a naviac červenú papriku.Na trocha masti udusím cibuľu,podlejem horúcou vodou a nahádžem drobné guľky ako orech(masti málo a viac vody pri cibuľke) a udusím do mäkka.Na záver pridám maslo postrašené červ.paprikou,môže sa zahustiť.To robievam k prívarkom a k tej knedli s kapustou sa hodilo,lebo knedľu MUSÍM poliať šťavou z mäsa :-)))
aroooo
nie je mi celkom jasné, normálnu knedľu už uvarenú si plnila už uvarenou sraczovou knedľou, alebo si plnila surové cesto a parila 20 min?
frezia68
@aroooo :uvarenú @sr áczovu som zabalila do vykysnutého cesta,vytvarovala knedľu,nechala kysnúť ako bežnú knedľu a parila cca 18 min.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia