">

Špirálky fotorecept

babav - fotkababav, 20. novembra 2010 22:32
Ďalšie recepty »
Špirálky (fotorecept)Foto: babav

Chutne kolaciky zo syroveho cesta . Mozno ich zaradit aj k vianocnemu pecivu. V chlade vydrzia do dvoch tyzdnov.

32ks
porcií
20 min
príprava
15-20 min
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
22,5 dkg
22,5 dkg
2 PL
2 salky
Plnka:
1 salka, posekane
1/2 salky,trstinový
1 cl
1/1 ks/PL, rozslahany s vodou
podla potreby na posypanie

Postup prípravy

  1. 1

    Potrebujeme:

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Muku ,zmaknute maslo ,cream cheese , cukor dame do misky a spracujeme na vlacne cesto.

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotove cesto:

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozkrojime ho napoly ,zabalime do folie a odlozime na 30 minut do chladnicky.

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravime si suchu plnku, zmiesanim nasekanych orechov,hnedeho cukru a skorice .

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vajecny bielok vyslahame s polievkovou lyzicou studenej vody a pouzijeme ako spojivo plnky s cestom a na potretie zrolovanych spiralliek pred pecenim.

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Polovicu studeneho cesta vygulame na vacsi kruh(cim vacsi ,tym budu spiralky krajsie).Potrieme ho vajecnym bielkom a posypeme polovicou plnky.Rozkrojime na 16 rezov a kazdy zrolujeme smerom od kraja ku stredu.

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ulozime na plech vystlany papierom na pecenie .Potrieme bielkom a posypeme krystalovym cukrom.Plech vlozime do rury predhriatej na 200 stupnov C.Pecieme doruzova ,15-20 minut.

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upecene vyberieme z rury , nechame vyhladit na plechu.Spiralky su krehke, horuce by sa lamali.

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na tanieri:

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Druha davka:

    Špirálky (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:


Diskusia k receptu

používateľ nemá avatarsilvia68 21. novembra 2010 o 10:06

vyzerá to lákavo, vyskúšam
@zareaguj

frezia68 - fotkafrezia68 21. novembra 2010 o 10:19

To skvelé pečivo určite vyskúšam :-)))
@zareaguj

laurisia - fotkalaurisia 21. novembra 2010 o 10:29

Ja sa ospravedlňujem za nevedomosť, ale čo je cream cheese? V čom je na Slovensku adekvátna náhrada? Ďakujem :-))
@zareaguj

dorisa - fotkadorisa 21. novembra 2010 o 10:58

@lAurisiA , AJ JA ROZMÝŠAM, NEBUDE TO NEJAKÝ SYROKRÉM?
@zareaguj

enerrgizer - fotkaenerrgizer 21. novembra 2010 o 11:19

veľa nechýbalo a prehliadnem tento skvelý recept (sladké nesledujem) a to by bola veľká škoda, lebo toto sa dá pripraviť aj na slano...KK @laurisia asi to bude niečo ako krémový tvaroh, ani slaný, ani sladký...
@zareaguj

používateľ nemá avatarmonzet 21. novembra 2010 o 11:23

napr. philadelphia
@zareaguj

douglas - fotkadouglas 21. novembra 2010 o 15:25

Cream Cheese = Žervé (gervais) termizovaný smotanový sýr Klasik , napr. Lučina, Lipánek.
@zareaguj

babav - fotkababav 21. novembra 2010 o 15:39

@enerrgizer , ak budes recept pouzivat na slano,vynechaj
cukor do cesta .Plnka musi byt sucha ,inac ti bude vytekat.
Mas dobru gurmansku fantaziu ,nepochybujem ,ze sa vynajdes;-)
@douglas , dakujem za nazvy slovenskych syrov typu cream cheese,nevedela som pod akym nazvom sa predavaju. Ja pouzivam v receptoch najcastejsie " Philadelphia ",ktory zatial na Slovensku dostat iba zriedkavo.
@zareaguj

tatranka - fotkatatranka 21. novembra 2010 o 16:27

Veľmi dobrý a chutný recept.Robievam aj na slano a sladko.Trošku si ma predbehla.... nevadí........Musím uvažovať o niečom inom.
@zareaguj

evanaaa - fotkaevanaaa 21. novembra 2010 o 17:21

Tento týždeň sme boli v Rakúsku, tam Philadelphiu majú, ale aj v Čechách. Mimochodom, kúpila som tam pol kilový kýblik mascarpone, vyšiel lacxnejšie ako u nás štvrť kilový.
@zareaguj

babav - fotkababav 21. novembra 2010 o 19:00

@tatranka , vidis aky je svet maly ;-),ja nemam tento recept zo slovenskej kucharky... je tu velmi popularny.Este castejsie
ako s orechami sa pecie so skoricovou plnkou.Nepoznam vsak
slanu plnku ,ktora sa do spiralok hodi.Porad nam!
@zareaguj

marienka44 - fotkamarienka44 21. novembra 2010 o 19:39

Pri improvizacii ja by som dala namiesto cream cheese dala tvaroh z Lidla, ktory je kremovy, nie hrudkovity. Ma neutralnu chut. Tiez poznam recepty na slano a aj na sladko: kolko tvarohu /napr.250 g/, tolko muky hladkej a tolko tuku, napr. Palmarin. Osoli sa na slano alebo osladi cesto, ked pecieme na sladko. Bez vajca. Vajce je len na potretie, aj slane tycinky tak robime a navrch potriet vajcom a posypat struhanym syrom, rascou, sezamom, makom ap.
@zareaguj

babidka - fotkababidka 21. novembra 2010 o 19:55

pekny receptik , ihned davam do KK .
@zareaguj

jerica - fotkajerica 21. novembra 2010 o 20:21

nenáročný , chutný ku káve , určite si ho vyskúšam , prvé podľa Tvojho receptu , keď ho vyskúšam potom uvidím či budem na tom niečo meniť. ukladám :-))
@zareaguj

babav - fotkababav 21. novembra 2010 o 20:22

@marienka44 , z takeho cesta robim" syrovnicky",ktore su v mojich receptoch na Vareche,ale vtedy do cesta cukor ani sol nepridavam.
Necham to na plnku;-)
@zareaguj

používateľ nemá avatarrybarik2 22. novembra 2010 o 00:35

Výborný recept, podobne som robila rohlíčky so škvarkovou plnkou. Ja mám rada sladké, takže tieto budú určite lepšie, ukladám do KK.
@zareaguj

používateľ nemá avatarzuzlina 1. decembra 2010 o 13:33

ak si Vas chcem dať do obľúbených, potrebujem Váš súhlas?zuzana
@zareaguj

babav - fotkababav 1. decembra 2010 o 16:55

@zuzlina , tesim sa ,ze sa ti moje recepty pacia ;-).Do oblubenych
si mozes pridat varechaca(cku) podla vlastneho vyberu ,
nepotrebujes suhlas a na Vareche si vsetci ,bez ohladu na vek,
tykame ;-)
@zareaguj

mariaklara - fotkamariaklara 1. januára 2011 o 16:20

Pekné, ukladám si ich.
@zareaguj

3sandra3 - fotka3sandra3 2. decembra 2012 o 23:35

sú krásne aj Tvoje špirálky
@zareaguj

3sandra3 - fotka3sandra3 2. decembra 2012 o 23:42

uložila som si ich do kk a vyskúšam
@zareaguj

medovnicek - fotkamedovnicek 3. decembra 2012 o 09:01

už sú v kk na vyskúšanie, vyzerajú prudko jedlé
@zareaguj

helca103 - fotkahelca103 3. decembra 2012 o 10:21

tento recept mi akosi ,,ušiel" ale už je v KK
@zareaguj

používateľ nemá avatarpaeva 3. decembra 2012 o 20:15

vyskúšam pol napol, dik
@zareaguj

valeri - fotkavaleri 4. februára 2014 o 10:15

až teraz som naďabila na tento dobrý recept, už je v KK. Vyzerajú veľmi dobre.
@zareaguj


Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo


Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov



TOPlist