Špekáčky na čiernom pive

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 22. februára 2012

Ďalší z pivných receptov, tentokrát rýchla klasika...

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Špekáčky nakrojíme z oboch strán do mriežky a sprudka opečieme na rozohriatom pekáči.

  2. 2

    Vo výpeku krátko porestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, prihodíme nasekané feferónky (podľa chuti) a zalejeme kečupom a čiernym pivom. Túto zmes dochutíme čiernym korením (poprípade soľou), privedieme k varu a vložíme do nej opečené špekáčky.

  3. 3

    Pečieme v rúre cca 15-20 minút. Podávame s chlebom

Diskusia k receptu

sylvinka
jéj,toto som nerobila hádam 15 rokov!Diky za pripomenutie,pre istotu si rcp ukladám
afataga
aj ja take robievam, ale spekacky nahradzam bravcovym masom, robim to na sporaku, mam tu aj rcp pod nazvom Frantove vrchliky, kto ma rad ohnive, ako my, je to lahodka
afataga
az teraz so si vsimla ze si z Prahy, jedla som to prvy krat v Prahe u Frantu, asi to je narodne prazske jedlo :-)
janina7
ja to robievam je to fajnove a ak maš domaci kečup je to ešte lepšie
edobear
robievam toto výborné a rýchle jedlo často!bombové je si do tej omáčky namáčať čerstvé pečivo alebo chleba a zapíjať to pivkom ľadovo vychladeným!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia