Špargľa s parmskou šunkou
Autor receptu: bozulka
Tento recept je veľmi rýchlo uvarený je to dobrá večera alebo obed keď nemáme čas.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Šparglu očistíme a dáme variť do osolenej a osladenej vriacej vody.Dáme variť aj očstené,odlomené konce,ktoré použijeme napr. do zeleninovej polievky aj s vývarom.Varíme podľa potreby bielu,ktorú som mala varím asi 10 min.Medzi tým si očistíme zemiaky pokrájame podľa lubovôle a dáme variť alebo fritovať.Ja som použila friťák Tefal Actifry,ktorý používam často na fritovanie vysmážanie,pečenie lebo tam stačí malá lyžička oleja.Čas som nastavila na 20 min.zemiaky pokropila olejom a okorenila čiernym korením a mletou rascou.Asi 2 min.pred koncom zemiaky osolím a posypem vňaťkou.
- Než sa ufritujú zemiaky šparglu vyberiem zamotám do šunky a proscciutta a dám do zapekacej misky do vyhriatej rúry asi na 10 min.
Dresing som urobila z 2lyžíc majolky originál,2 lyžic oliv.oleja ,citr.sťavy,spetky cukru dobre vyšlahala a poliala šparglu.