Špaldový kysnutý koláč bez mlieka

Autor receptu: dada777

Klasický kysnutný koláč bez mlieka, ale teraz z čisto špaldovej múky. Je vhodný pri bezmliečnej, bezvaječnej diéte a tiež pri intolerancii pšenice. Takže ak zvyknete piecť zo špaldovej múky, tak potom nech sa páči...

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vykysnuté droždie pridáme k ostatným surovinám a ručne, alebo v domácej pekárničke si zamiesime vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme na plech a necháme podkysnúť.
  2. Po vykysnutí cesto pokladieme čerstvým alebo kompótovým ovocím a môžeme posypať drobenkou. Drobenku som pripravila z bielej špaldovej múky, prášk. cukru a trochy oleja.
  3. Koláč pečieme pri 180°C asi 20 minút. A po vychladnutí sa môžeme dať na ochutnávanie a veru z tej špaldovej múky chutí výborne. Dobrú chuť!