Špaldový chlieb fotorecept

maya2912 - fotkamaya2912, 27. februára 2016
Špaldový chlieb (fotorecept)
Foto: maya2912

Veľmi chutný a pritom tak jednoduchý.

5 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

360 g
400 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zmiešame preosiatu múku, sódu, soľ a cukor. Ja som pridala aj slnečnicové semienka. Pridáme jogurt a vidličkou zmiešavame dokopy. Cesto sa nemiesi. Keď sa už spája preložíme do papierom na pečenie vystlanej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre 50 min. na 190 °C.

    Špaldový chlieb (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

evanaaa
Raz som niečo podobné piekla, ale to bolo pečivo - žemle tuším, bez droždia, nejako sa mi nevydarili, viac som to nepokúšala, ale tvoj chlebík je pekný, len sa mi zdá dosť biely na špaldovku. Akú múku si použila, hladkú šp., celozrnnú, hrubú, či.....? lebo je viacej druhov.
tiginko
Na pohľad síce vyzerá ako výborný klasický chlebík, ale chuťovo je to úplne o niečom inom, to treba mať na pamäti. Kto nepozná a nemá rád tzv. sódový chlieb, ten môže byť sklamaný
monty469
Vyskúšam ho.Mám kyslú smotanu.Môžem ju použiť miesto jogurtu?
dvorka
Pekávam tento chlieb dosť často. U nás všetkým veľmi chutí. Manželovi viac ako klasický kysnutý s droždím.
tatranka
Chlebík je veľmi pekný.Niet nad doma upečený chlieb.Tiež si pekávam chlebík.Len ja mám rada ak sú v ňom varené zemiaky.Dlhšie vydrží a je akýsi vláčnejší.


marianne
Sodove chleby a placky s kyslim mliekom milujem, pripomina Irsky sodovy chlieb
kukulienka71
ako rýchlovka sú vďačné tieto typy chleba, mám ich rada a tebe sa vydaril veľmi pekný.
evas13
@Maya2912 (27.2.2016 22:03)

Chlebík sa ti veľmi vydaril, len kde dostať T650, vari v Tescu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia